A német Josef Fritzl: beismerte tettét a vérfertőzéssel vádolt rém

Beismerte a koblenzi bíróság előtt tett keddi vallomásában a 48 éves Detlef S., hogy ő az apja mostohalánya hét gyermekének. Saját lányának módszeres megerőszakolását azonban tagadta.

MTI

Az állástalan gépkocsivezetőt azzal vádolja az ügyészség, hogy évtizedeken át terrorizálta és megerőszakolta saját lányát, valamint mostohalányát és -fiát, egy ikerpárt. A mostohalány ennek eredményeként nyolc gyermeket szült, közülük egy még csecsemőkorában meghalt. A vádirat szerint a férfi ezen kívül rendszeresen áruba bocsátotta a két lányt idegen férfiaknak. Az ügyészség 350 rendbeli nemi erőszakról, bántalmazásról és prostitúcióról tud.

A ZDF televízió helyszíni tudósítása szerint az italozás és az erőszak megszokott része volt a család hétköznapjainak. A mostohalány alig négyéves volt, amikor Detlef S. megrontotta, majd rendszeresen szexuális aktusokra kényszerítette.

A perben magánvádlóként fellépő mostohafiú, Björn éles szemrehányásokkal illette a járási gyámhivatalt. Bár utóbbi több ízben kapott értesítést a vádlott családjában uralkodó állapotokról, az ügyintézők minden alkalommal beérték Detlef S. állításával, aki tagadta a terhére rótt cselekményeket. A gyámügyi hivatal ezt követően ad acta tette az esetet.

A kiskorúakért felelős gyámügyi hivatalok nem először kerülnek kényes helyzetbe Németországban. Az utóbbi években számos tragikus eset történt végzetesen elhanyagolt, súlyosan és rendszeresen bántalmazott kiskorúakkal, akik közül többen belehaltak a szülők, illetve az egyik szülő élettársa által elszenvedett bántalmazásba. Az esetek többsége lényegében a gyámhivatal szeme láttára, a ritka vagy lazán vett családlátogatások mellett következett be. A koblenzi bíróság három tárgyalási napot tűzött ki a perben. Detlef S-re minden bizonnyal többévi börtönbüntetés vár.

 Dorogman László, az MTI tudósítója jelenti

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!