Beindult a Mississippi Rockets: készül a lemez, a klipp

A Mississippi Rockets két éve létezik, klasszikus rockabillyt játszik street (utcai) stíusban. Stieber Gáborral, a zenekar szombathelyi tagjával beszélgettünk.

Merklin Tímea

A Mississippi Rockets egy trió, aminek két budapesti tagja van: Dunai József (Golyó) gitár, ének és Nagy Zoltán (Bagoly) dob. Szombathelyen él, Sárváron dolgozik Stieber Gábor (Stikkó) nagybőgő.  Folyamatosan vannak koncertjeik, főleg Nyugat-Dunántúlon és Budapesten, részt vesznek hazai és külföldi fesztiválokon. Legközelebbi szopmbathelyi koncertjük március 18-án lesz a Végállomásban.

- A rockabilly a prolik zenéje, a munkások zenéje - mondja Stieber Gábor. - A szövegviláguk miatt. Játszunk feldolgozásokat, például Buddy Holly, Carl Lee Perkins és Elvis Presley dalait, és saját nótákat. Golyó írja a számokat. Amerikás, de belevisszük, hogy mi történik velünk a mindennapokban. Az egyik például arról szól, hogy egy rockabilly lázad mindennap, mert neki ez marad, még akkor is, ha darabokra törik szét az álmait. Ha elraktak minket egy játszmában, akkor is megyünk tovább. Nem tudnak a földbe döngölni. Mint a motorosok, felülnek a motorra, és robognak tovább. Közel áll ez a két életérzés egymáshoz. Azért szeretjük a tetoválásainkon a szerencseszimbólumokat, mert az élethez sok szerencse kell. A kocka bárhova fordulhat, ha dobod. Nem mindig te vagy a vesztes. Egyszer neked is lehet két hatosod...

A Mississippi Rockets most lemezt készít kilenc dalból, külföldi kiadót keresnek hozzá. Forgatnak több helyszínen klippet is: a Ság-hegyen, a kráterben, a celldömölki vasútállomáson, lesz benne igazi Cadillac, kölcsön. Nyáron a Balaton déli partján turnéznak, mennek Írországba, Angliába, Olaszországba, Németországba. Dolgoznak Mystyck Cattel, aki egyelőre külön zenére táncol a műsorukban, de tervezik élő zenés szerepeltetését is.

Stílusukhoz passzol a Pin Up (szexszimbólum), ilyen csajok főleg Pesten vannak, de Ausztriában is, rögtön a határ túloldalán, akár Pinkafelden, Oberwartban, Bécsben. Stieber Gábor nagy kedvence Sabina Kelley Pin Up modell, ő kerül az alkarjára egy tetkó formájában.

Láttunk Pin Up Burlesque Showt Bécsben négy lánytól, nagyon bejött. A nőket jobban érdekli ez a stílus, mert nekik inkább fontos hogy néznek ki, mint a srácoknak. Nem a ciciket, hanem a bájaikat mutatják meg, az erotika és a szex között táncol a műsor. Egy rockbilly csávónak is vonzó, ha kivillan egy cseresznyevirág a lány válláról vagy melléről. Amúgy macskás alakokat szoktak varratni, például cicát pöttyös szoknyában.

És mi vonzó a rockabilly stílusban?

- A szédületes zene és a látvány. Az emberek táncolnak. Mindenki élvezi. Itt nincs állókép, a dobos állva dobol, ugrál, a gitáros letérdel, lefekszik, a bőgős pörget, fetreng, tele van a műsor show-elemekkel - mondja Stieber Gábor. 

- Látványos a ruházatunk, a hajviseletünk. Úgy nézünk ki, ahogy élünk, ahogy érzünk. Ugyanezért tisztelem például a néptáncosokat, népzenészeket is. Mindennap stílusban vannak. Én is így kelek, így fekszem. És így képzelem el az életemet 20-30 év múlva is, ezzel a fílinggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!