Szenátorok klubja: városi alternatíva?

Jövő csütörtökön hivatalosan is egyesületté alakul az a társaság, amelyet Szombathely város volt képviselői alkotnak.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A VAOSZ-beli első találkozást az elmúlt csütörtökön egy újabb követte, ezúttal a Pannónia étterem különtermében. Az első találkozón tíz, a másodikon már 19 volt képviselő vett részt, egy közösségi oldalon még ötvenen jelezték részvételüket.

Megtudtuk: olyan egyesületet szeretnének a szenátorok, amely példát ad a polgári mentalitásból, demonstrálva a normális párbeszédet és együttműködést. Hallatják majd a hangukat a főbb várospolitikai kérdésekben, de nem kivánnak helyi árnyékkormányként fellépni. Szeretnék elérni, hogy összejöveteleiknek rangja legyen, adott esetben akár a város vezetői is figyeljenek véleményükre.

A Szenátorok klubja első vendége a váti repülőtér ügyében illetékes Sia-Port KFt ügyvezetője, Barta Balázs lehet, mivel ezt a kérdést a szenátorok első számú prioritásként kezelik. Bár még friss a klub híre (hasonló egy sincs az országban) máris akadnak vélemények. Van, aki szerint új alternatívát jelenthetnek, mások a bölcsességükben bíznak. Mivel a képviselők többsége az első, illetve második ciklusban volt aktív, így túl sok közük nem lehet a mai, 20-23 milliárdos szombathelyi szörny-költségvetési hiányhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!