Új üzemcsarnokot épít a Binder Kft. Csöngén

A Binder Kft. nagyszabású fejlesztést hajt végre Csöngén. A szerdán aláírt támogatási szerződés szerint új üzemcsarnokot építenek, melybe korszerű gyártástechnológiát telepítenek.

Erős D. Zoltán

A Binder Ipari Szerkezetépítő, Kereskedelmi, Termeltető és Szolgáltató Kft. több mint 324 millió forintos beruházással komplex telephelyfejlesztést hajt végre Csöngén. Ehhez  elnyerte a Nyugat-dunántúli Operetív Program 100 millió forintos támogatását. Az erről szóló támogatási szerződést ünnepélyes keretek között írta alá Breznovits István, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója, valamint Hermann Binder, a  Binder Kft. ügyvezető igazgatója.

A Binder vállalatcsoport magyarországi leányvállalata a Binder kft. 1995-ben alakult. Pofiljuk ipari létesítmények és erőművek acélépítmény-alkotóelemeinek gyártása és összeszerelése. Az uniós támogatással megvalósuló új üzemcsarnok a cég tároló- és gyártó kapacitását növeli.

A projekt keretében egy 35x90  méteres, földszintes, acélváz-szerkezetű üzemcsarnokot építenek, raktárral. A csarnok részben az alapanyag, illetve az aprócikkek tárolására szolgál, s itt kapnak a szociális helyiségek is.  
Az üzemcsarnokban kap helyet egy lemezhajlító automata  gépsor és új hegesztő helyeket is kialakítanak. A beruházással hetvenkilenc munkahelyet tudnak megtartani, s további tíz új álláshely jön létre. 
 
Ezzel, valamint a korábbi sikeres pályázatok során elnyert  források segítségével  megvalósuló fejlesztések célja az üzem kapacitásának a növelése, a technológia korszerűsítése, a gyártott termékek minőségének javítása, s a felhasznált fajlagos energiamennyiség csökkentése.   

Ezzel a Binder Kft. gyártóterülete 48  százalékkal bővül, növekszik az árbevétele, s tovább javul a vállalkozás  versenyképessége  is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!