Utastájékoztató kijelzők lesznek a Volán-buszokon, megállókban

Több mint 400 millió forintból utastájékoztató rendszert épít ki járatain, létesítményeiben a Vasi Volán Zrt. Elsőként Kőszeg és Csepreg autóbuszait szerelik fel fedélzeti illetve utastájékoztató kijelzővel.

Simon Erzsébet

Papp László, a Vasi Volán Zrt. vezérigazgatója és Vertán György, a Tigra Kft. ügyvezető igazgatója látta el kézjegyével szerdán azt a szerződést, amely szerint a budapesti cég lesz a kivitelezője annak a rendszernek, amely Vas megye és Szombathely tömegközlekedési színvonalának javítását szolgálja pályaudvari, megállóhelyi, járműfedélzeti utastájékoztató eszközök segítségével.

A sajtónyilvános szerződéskötés alkalmából Frisch Tamás, a közbeszerzési eljárásban kiválasztott cég igazgatója elmondta: az infokommunikációs rendszer lehetőséget ad a járművek mozgásának, pillanatnyi helyzetének folyamatos kontrolljára, valós idejű adatok szolgáltatására a vezénylési, forgalmi naplózási, bevétel-adatfeldolgozó rendszerek felé.

A rendszer internet/WAP alapú adatszolgáltatást nyújt az utazóközönségnek a valós forgalmi helyzetről, valamint a forgalomirányítást is támogatja. Az utastájékoztató rendszer kiépítése 413 millió forintba kerül, ennek tíz százaléka az önrész. A fejlesztés három ütemben valósul meg: május végéig Kőszeg és Csepreg tucatnyi autóbuszát látják el a szükséges infokommunikációs eszközökkel, június 30-áig a szombathelyi helyi és helyközi utasszállító járműveket szerelik fel, majd augusztus közepéig megtörténik a megye többi városában a kijelzők telepítése, illetve valamennyi eszköz rendszerbe integrálása.

A beruházás része az Európai Unió által támogatott, összességében több mint ötszázmillió forintos térségi infrastrukturális és infokommunikációs, intermodális közlekedési fejlesztésnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!