A Megasztár és a Csillag születik válogatóján is járt Korponay Zsófia

A Voler Mouche énekesnőjeként vált szélesebb körben ismertté Korponay Zsófia (19), akinek énekhangját hallhattuk a március 15-én a szombathelyi Savaria Moziban bemutatott Félember avagy a szabadság hangja című filmben is.

Merklin Tímea

Azért csak a hangját, mert szabadidő híján nem tudott részt venni a filmforgatáson. Lefoglalják a Weöres Sándor Színházban március 19-én, szombaton bemutatandó Kabaré próbái. Táncos, csoportos statiszta szerepben van, vokálokat énekel. Hat-hét hete reggel 10-től 14-15 óráig, aztán 18-tól 20 óráig bent van a színházban.

- Elégedett vagyok, ez egy 19 éves lánygyereknek nagy lehetőség, hogy egyáltalán színpadon lehet - mondja Korponay Zsófia, aki tavaly érettségizett a Kanizsai Dorottya Gimnáziumban, színművészeti egyetemre jelentkezett, de nem vették fel. Budapesten másodfordulózott, Kaposváron nem jutott tovább. Tudja, hogy ezt akár többször is meg kell majd próbálni, mert nehéz bekerülni. A sikertelen felvételi kudarcát úgy dolgozta fel, hogy Balaton körüli bicikliútra ment a barátnőjével, sátraztak, karikáztak a befordulás, a depresszió ellen.

Először el akartam menni külföldre világot látni, hogy ne skatulyázódjak be, de végül itthon maradtam, mert arra gondoltam, nem menekülhetek el attól, ami itt várhat rám. Bejött. Nagy szerencse folytán beindultak a dolgok. Két és fél éve itt ruhatárazok a színházban, anyukám szerezte ezt a munkát. Jó kikapcsolódás, szeretem a ruhatáros társaimat. Az a fél óra, amíg összeszedjük a kabátokat, csak töredéke annak, amit nekem ez jelent. Volt idő, amikor én voltam a legfiatalabb, mindenki az anyukám volt, és én mindenkinek a lánya. Ez nagyon megnyugtató helyzet. Jókat beszélgettünk, ez sokat segített. Volt a színházban koncertünk, hallottak itt engem énekelni. Nem először szerepelek darabban, Jeles András révén kerültem A kis Lordba.

Korponay Zsófi három éve elment a Megasztár válogatójára, később a Csillag születik válogatójára, de nem hívták vissza.

- Utólag nem bánom - mondja -, mert utána mindig kaptam valami jót kárpótlásként az élettől. A megasztáros dolog után hívott fel Miski Ádám,  hogy énekeljek a Voler Mouche-ban, ami nagyon jó két évet adott. A Csillag születik próbálkozás után jött a Kabaré. A szüleim eleinte nagyon féltettek a színpadi élettől. Nagy család megbeszélés volt, mennyire gondolom én ezt komolyan, milyen veszélyek vannak benne. A Voler Mouche koncerteken látták, hogy ez működőképes dolog. Nagyon támogatnak. Például hoznak nekem ebédet, ha sokáig bent vagyok a színházban, elnézik, hogy néha csak aludni járok haza.

 


A családi legenda úgy tartja, hogy Korponay Zsófi előbb énekelt, mint beszélt: egyéves korában a játszótéren tisztán visszaénekelte a Hinta-palintát. Ha egyszer majd megkérdezik, hogy kezdődött, hát így. A kisgyerekkori talentum gimnazista korában kezdett kibontakozni a Cromwell Ifjúsági Színtársulatban, a Kanizsai gimnáziumos MUTE Stúdióban, a Sushi Fish zenekarban (ez volt az első), aztán a Voler Mouche-ban. Jelenlegi együttese a Microphonkies, aminek eddig öt bemutatkozó koncertje maradt el idő híján és szervezési okokból,  köztük a moziba tervezett március 15-i , de nem adják fel.

- Nem akarom tudni a jövőt, ez így izgalmas - mondja Korponay Zsófi, mikor arról beszélgetünk, hisz-e az asztrológiában, mint az édesanyja. Zsófi 1991. május 30-án született, Ikrek csillagjegyű. Inkább a nap végén olvassa el a jóslatokat, nem reggel, nehogy befolyásolják a leírtak. A jövő firtatásához egyelőre elég az a tapasztalat, ami már többször megtörtént vele: van, ami nem jön be, de aztán meg véletlenül történik valami jó.



Szerző: Merklin Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!