Derkovits-hét: kiállítás, koszorúzás, menedzserek versenye

Verssoroló gálaműsorral, kiállításmegnyitóval kezdődött meg a Derkovits-hét rendezvénysorozata pénteken délután a Derkovits Gyula Általános Iskolában. 1999 óta minden évben megrendezik a Derkovits-hetet.

Nagy Ildikó

Az 1968-ban alapított iskola értékmegőrzésre irányuló  törekvéseit méltatta a Derkovits-hetet megnyitó beszédében dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere.

Az általános iskolában 1999-ben elevenítették fel a hagyományt, és azóta minden évben gazdag programsorozattal emlékeznek az intézmény névadójára.

- A Derkovits-hét arra is remek alkalmat teremt, hogy az iskola régi pedagógusai találkozzanak mai kollégáikkal  - fogalmazott dr. Kovács Péterné, az általános iskola igazgatónője.

Az idei Derkovits-hét - a költészet napja apropóján - verssoroló gálaműsorral kezdődött: ezúttal iskoláról szóló költeményeket hallhatott a közönség a Derkovits, valamint a vendég-iskolák diákjaitól. A gálán azok a versek hangzottak el, amelyekre a korábbi hetekben a legtöbben szavaztak.

A legkedveltebb iskolai témájú verset - Ady Endre Üzenet egykori iskolámba című költeményét - Szabó Tibor, a Weöres Sándor Színház színművészétől hallhatták a vendégek.

Ugyancsak péntektől tekinthetők meg az iskolában a Gyermekszemmel 2011 című pályázatra beérkezett alkotások, amelyeket Rasperger József grafikusművész rendezett tárlattá.

Hétfőn költészet-napi megemlékezéssel folytatódik a program, kedden helyismereti témákkal foglalkoznak az iskola diákjai. Szerdán 10 órakor Varga Imre Derkovits szobránál helyeznek el koszorút az iskola pedagógusai és tanulói, majd Derkovits vetélkedő lesz a Szombathelyi Képtárban. Csütörtökön az idegen nyelveké lesz a főszerep, pénteken a siker kulcsát keresik a diákok, szombaton pedig a kis menedzserek versengenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!