Életveszélyes az épület párkánya, ujjnyi repedés a tűzfalon

Gyakran keresnek meg minket olvasók olyan problémákkal, amelyek szerintük közérdekűek. Ilyennek tartotta olvasónk egy szombathelyi Paragvári utcai épület rossz állapotú párkányát.

Peltzer Géza

Egy hölgy telefonált a minap a szerkesztőségbe, azt  panaszolva el, hogy szerinte életveszélyes állapotban van a Paragvári utca 29. szám alatti épület. Arra jár naponta, és úgy látja, hogy  bármikor a járókelők fejére omolhat az épületnek az a része amely a járda fölé nyúlik. Azonnali beavatkozásra lenne szerinte szükség ahhoz, hogy elkerülhető legyen a baleset vagy akár tragédia.

Az utcában több meglehetősen rossz állapotú épület van mint bárhol másutt a városban. Ha a Paragvári utca 29. alatti épületre oldalról ránézünk, kétségtelenül látszik az ujjnyi repedés a tűzfalon. 

A ház az önkormányzat tulajdonában, az utca felőli lakás bérlakás. Lakója Sraub Erzsébet éppen a szomszédos üzletből tartott haza, amikor megszólítottuk az iránt érdeklődve, tudja-e, milyen állapotban van a ház.

- Már többször reklamáltam a városházán a ház állapota miatt, de mindig azt a választ kaptam, hogy nincs pénz a felújításra. Több probléma is van itt. Először is a pinceablakokat kellene rendbe hozni. Úgy-ahogy bedeszkáztuk, de ez mégsem végső megoldás. A kémények sincsenek rendben: a kéményseprő szerint ugyan nincs gond, de ereszti a füstöt a fúgáknál a szobában. A tetőszerkezet is elhasználódott, láttam a repedést, remélem, intézkedik majd a város  - teszi hozzá Erzsébet.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!