Ladik: a Reguly iskola csapata nyerte a médiavetélkedőt

A Reguly iskola csapatának elsöprő sikerével zárult pénteken a Ladik országos médiavetélkedő Vas megyei döntője.

Tersztyánszky Krisztina

Ők képviselik megyénket júniusban az országos döntőn. Lapcsoportunk, a Pannon Lapok Társasága ebben a tanévben már ötödik alkalommal vesz részt a Lapot a diákoknak elnevezésű médiavetélkedőben. Minden megyében az első írásos fordulókban legjobban szereplő csapatok kerülnek a megyei döntőbe, ahol szakmai zsűri előtt mérkőznek meg a továbbjutásért.

Péntek délelőtt az AGORA Gyermekek Házában már jóval a kilenc órai kezdés előtt izgatottan gyülekeztek a csoportok. Az öt csapat öt különböző településről érkezett.

A Diá-(k) Toronyból, a Promenád Csepregről, a Tintafirka Gyöngyösfaluból, a Tutajosok Ikervárról, a Reguly iskola KreaTeam csapata pedig Szombathelyről.

A versenyzőknek már az erőpróba legelején meg kellett válniuk felkészítő tanáraiktól, akik a továbbiakban csak szurkolóként követhették az eseményeket. A csatakiáltások, bemutatkozó interjúk után gyors egymásutánban követték egymást a feladatok, a versenyzőknek nem sok vesztegetni való idejük maradt.

Szemlézték a Vas Népe legfrissebb számát, mínuszos hírt szerkesztettek, ismert közéleti személyiségek fotóit kellett beazonosítaniuk. Mindenki nagyon ötletesen oldotta meg azt a feladatot, melynek során úgy kellett megírniuk egy tudósítást, hogy abba véletlenszerűen odakevert szavakat is kénytelenek voltak beleszőni.

Az aktuális közéleti eseményekben való eligazodás sem okozott számukra gondot, bár az sajnos kiderült, hogy a játékosok többsége nem járt még a Weöres Sándor színházban, s néhányan még az avató előadásról sem értesültek.

A vetélkedő zsűrijében ezúttal a megszokott szakértőkön kívül helyet foglalt Tálosi Péter, a Pannon Lapok Társasága üzletfejlesztési és marketingvezetője is. Őszinte érdeklődéssel követte és hasznos tanácsokkal segítette  a fiatalok versengését. Elmondta, a marketing szakember számára is fontos tanulságokkal szolgál, hogyha megismeri egy fiatalabb  korosztály nézőpontját is.

 

Sok érdekes gondolatot vetett fel például az a feladat, amelyben a nyomtatott sajtótermékek és az online hírportálok előnyeit kellett összehasonlítani. Bár állásfoglalást nem kértek a gyerekektől, megállapításaik sok érdekes szempontra világítottak rá.

Az első versenyrész után még meglehetősen kiegyenlített volt az állás, valamennyi csapat felkészülten és talpraesetten teljesített. Az utolsó feladatoknál azonban elhúzott a szombathelyi Reguly Antal Általános Iskola KreaTeam csapata. Tagjai Beretzky Sarolta, Szőnye Alexandra, Némethy Zsófia, Pozsonyi Judit és Dembrovszky Réka, többen közülük még csak hetedik osztályosok. Felkészítő tanáruk Kiss Katalin. Ők képviselik majd megyénket június 16. és 18 között a Bonyhádon megrendezendő döntőn.

A második a toronyi, a harmadik pedig a csepregi csapat lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!