Vona: 2050-re 3 millió cigány és 3 millió nyugdíjas országa leszünk

Vona Gábor, a Jobbik elnöke tartott fórumot csütörtök este a vasvári Kardos László Általános Iskolában. Előadására megtelt az iskola zsibongója.

Peltzer Géza

- Mi nem csak kampányidőszakban akarunk találkozni választóinkkal, hanem rendszeresen - jelentette ki Bana Tibor jobbikos vasi országgyűlési képviselő, majd elsorolta, milyen eredményeket ért el pártja az eltelt esztendőben: elérték, hogy a kőszegi Nagy László gyógypedagógiai intézetben ne csökkenjenek a pedagógusbérek, de a kettős állampolgárság és a Trianon-emléknap esetében is sikereket könyvelhettek el.

Vona Gábor, a párt országos elnöke keményen kritizálta a Fideszt. Kifejtette: szerinte a vezető kormánypárt előrehozott választástól tart, ezért nyomja át a parlamenten az összes kétharmados törvényt. Sajnálatos szerinte azonban az, hogy a magyar termőföld és a víz védelme nem került be az alaptörvénybe.

Kifejtette: nem garancia az, hogy Orbán Viktor kijelentette, amíg ő a miniszterelnök, addig nem kerülhet idegen kézbe magyar föld. A fórumon szóba került a cigánybűnözés is.

- Ha nem teszünk semmit, 2050-ben hárommillió cigány néz szembe hárommillió nyugdíjassal az országban - jelentette ki.

Elmondta, szerintük a segélyeket nem készpénzben kellene kiosztani, hanem jegyekben, amelyekért helyi boltokban lehetne magyar termékeket vásárolni.

- A túlélésnek csak egy útja van - húzta alá a pártelnök - kis helyi közösségeket kell létrehozni, amelyek megőrzik kulturális értékeiket, gazdaságilag is segítik tagjaikat, és gondoskodnak saját és gyermekeik biztonságáról. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!