Halál az M7-esen: szalagkorlátnak csapódott az autó

A helyszínen meghalt egy személyautó vezetője, amely járműve a szalagkorlátnak csapódott kedden az M7-es autópálya Balaton felé vezető sávjában, Székesfehérvár térségében.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A baleset az autópálya 63-as kilométerénél történt. A külső sávban a személyautó mögött egy kamion haladt, azt egy kisteherautó követte. A kamion kikerülte a lassan haladó személyautót, a kisteherkocsi sofőrje azonban feltehetően későn vette észre, s miközben ki akarta kerülni, a jármű eleje jobb oldalon nekiütközött az autó hátsó részének - ismertette a baleset körülményeit a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az ütközés erejétől a személyautó feltehetően nekicsapódott a szalagkorlátnak. A kocsit vezető nő a helyszínen meghalt. A kisteherautó vezetője nem sérült meg - tette hozzá Németh-Kész Mónika rendőr százados. 

Tájékoztatása szerint az érintett útszakaszról az agárdi lehajtónál Székesfehérvárra terelik a forgalmat, s onnan az úgynevezett bevásárlóközponti lehajtónál térhetnek vissza a közlekedők az autópályára.