Hulladékfeldolgozó gyulladt ki Királyszentistvánon

Kigyulladt eddig ismeretlen ok miatt kedden este a Veszprém megyei Királyszentistvánon nemrég üzembe helyezett hulladékfeldolgozó, személyi sérülés eddig nem történt.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az éjjel háromnegyed tizenegykor kigyulladt telepet hajnali kettőig oltották a lánglovagok, kiemelt, négyes fokozatban:  Balatonfűzfőről, Veszprémből, Pétfürdőről, Siófokról és Székesfehérvárról csaknem ötven tűzoltó serénykedett a helyszínen 9 autóval - írja a Veszprém Megyei Napló.

A tűzben egy 7,5 tonnás teherautó kiégett és a tetőszerkezetet is meg kellett bontani, hogy a füst távozzon, mivel az épület ablakai túl erősnek bizonyultak, nem tudták őket kitörni.

Királyszentistvánon reggel nyolc órakor néhány tűzoltó dolgozott, akik a füstölő, szenes tárgyakat felügyelték és segítiették a tűzvizsgálatot. Az üggyel kapcsolatban Bakos György tűzoltó őrnagy, a katasztrófavédelem megyei szóvivője hangsúlyozta: mivel a hulladékfeldolgozó telepen csak kommunális hulladékkal foglalkoznak, veszélyes anyagok nem szabadultak fel, nem kerültek a levegőbe. A helyszínen végig ott volt a tűzoltóság veszélyhelyzeti felderítő autója, mely folyamatos méréseket végzett arról, kerül-e környezetszennyező anyag a levegőbe. Nem volt ilyen. A szakember fontosnak tartotta, hogy polgári védelmi intézkedésekre – a lakosság kitelepítésére – nem volt szükség. Az üzemben sem sérült meg senki.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!