Mégsem volt hűtlen kezelés Szentgotthárdon

Névtelenül tett feljelentést ismeretlen személy tavaly nyáron Viniczay Tibor akkori szentgotthárdi polgármestert érintő téma kapcsán. Most derült ki, hogy alaptalan volt a vádaskodás.

Szenkovits Péter

Részlet a rendőrségi közleményből: "A Sárvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytatott névtelen feljelentés alapján jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. Mivel a nyomozás során hozott megállapítások nem igazolták vissza a feljelentésben foglalt állításokat, az ügy 2011 márciusában megszüntetésre került."

A feljelentő ekképpen fogalmazott anno: ... "a három vizesblokk felújítására eltúlzott egy szentgotthárdi újépítésű lakás árának elköltése. Huszár Gábor jelenlegi polgármesternek a választások előtt megjelentetett kiadványában ez áll: Az óvodában több mint 10 millió forintba került néhány vizesblokk felújítása, miközben ennyi pénzből lakás is vásárolható Szentgotthárdon."

Mit szólt, amikor a gyanú felmerült? - kérdeztük Viniczay Tibor korábbi városvezetőt. "Számítottam rá, hiszen minden választás előtt ez történt. Ugyanazok, ugyanúgy. Az indokot és a kitalált történetet szokás szerint összerakták, most viszont olyanok is segédkeztek a rágalomgyártásban, akiket annak idején én hívtam magam mellé, hogy dolgozzunk Szentgotthárdért, és sokszor kiálltam mellettük. Ez fáj a legjobban. De magyarázat arra, hogy miért indultam teljesen új csapattal. Azokat viszont nagyon sajnálom, akik a feljelentés miatt kellemetlen helyzetbe kerültek. Tudják, milyen kínos rendőrségi kihallgatásra menni? A kapitányságon egyébként rendkívül korrektek voltak."

"Háromezerből kilenc szavazattal kaptam kevesebbet, mint Huszár úr. Érdekes, hogy szinte darabra ugyanannyi ellenszavazatom volt 2002-ben, 2006-ban és 2010-ben is. Viszont hatszázzal kevesebben adták rám jelölésüket, mint az előző két választáson. Nagyon sokan nem mentek el szavazni, mert a lejáratás elérte a célját, elbizonytalanodtak. Nem kérdés, hogy a rágalmazó kampány befolyásolta a választásokat. A mostani felmentés nem ad elégtételt. Elvesztettem egy választást, Szentgotthárd pedig a fejlődés ritmusát. Elégtételt a családom, a barátaim, a munkám ad. Most többet lehetek velük."

Huszár Gábort is megkérdeztük: miként fogadta, hogy elődjét fölmentették a vádak alól? "Fogalmam sincs, hogy ezzel az üggyel mi van. Ezzel nem is foglalkoztam."  Érdeklődésünkre kifejtette:  "A választás nem ezen a ponton dőlt el. Kérem, értse meg már végre mindenki, hogy Szentgotthárd és térsége csak egy irányba, összefogva tud a térség vezető szereplője lenni. Nekünk ez az érdekünk, így is fogunk cselekedni. Aki a megosztáson munkálkodik, a polgármester és a képviselő-testület lejáratását tűzte zászlajára, a város ellen cselekszik. Üzenem nekik: nem fognak célhoz érni. Becsülettel kitöltjük a mandátumunkat és tisztességgel adjuk át a várost az új  2014-ben  megválasztandó testületnek."

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!