Öregdiákok találkoztak a SEK-en

Hagyományteremtő szándékkal öregdiák találkozót szervezett a Savaria Egyetemi Központ (SEK) Természettudományi Kara (TTK) hétvégén. Száz egykori hallgató jelent meg.

Bajdó Bettina

A hallgatók közül voltak olyanok, akik hosszú évek óta először jártak ismét a vasi megyeszékhelyen,  s több száz kilométer távolságból jöttek, hogy ismét lássák egykori intézményüket. Szombathelyen 1984-ben földrajz szakos tanárok képzésével kezdődött a természettudományi oktatás a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán.

Ezt követően sorra indultak az újabb szakok, a fizikától a biológián át a technikáig. A természettudományi kar mostanra már 70 fős oktatói gárdával büszkélkedhet.   Megtudhattuk azt is, hogy a tervek között szerepel például az egyetemi tanárok számának növelése, illetve doktori iskola indítása is.

A találkozón köszöntőt mondott prof. dr. Gadányi Károly, a SEK elnöke és prof. dr. Veress Márton, a TTK dékánja. Ezt követően a kar oktatási tevékenységét dr. Gyurácz József, infrastruktúráját pedig dr. Németh István dékánhelyettesek mutatták be. A délelőtti program végén dr. Péntek Kálmán  "A piramisok és a csillagok" címmel tartott tudományos népszerűsítő előadást.  Délután az öregdiákok látogatást tettek az egyes intézetekben, ahol a kar vezetőinek és oktatóinak részvételével kötetlen beszélgetésen  elevenítették fel az intézménnyel kapcsolatos élményeiket.

Az egykori hallgatók elmondták, gyorsan elrepült az együtt töltött idő. Nem csupán az intézmény fejlődését ismerték meg, hanem remek hangulatú programon hasznos információkhoz jutottak például arról, hogy a kar képzései révén hogyan frissíthetnék fel tudásukat. Akadt olyan öregdiák is, aki főiskolai diplomájára építve a jövőben egyetemi képzésben szeretne részt venni a szombathelyi intézményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!