Tűz ütött ki egy derekegyházi idősotthonban

Tűz ütött ki vasárnap délután egy derekegyházi idősotthonban, a mentés során egy tűzoltó sérült meg – tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

MTI

A tűz az otthon egy 12 négyzetméteres tetőtéri helyiségében keletkezett, és a lángok átterjedtek az épület tetőszerkezetére – mondta Tátrai János.
   
Az otthonban élő gondozottak közül – a három ápoló segítségével – húszan el tudták hagyni az épületet, a helyszínre érkező tűzoltóknak egy látássérült férfit kellett kimenteniük – közölte az őrnagy.
   
A hármas kiemelt fokozatú tűz oltásához Szentesről, Hódmezővásárhelyről és Orosházáról érkezett összesen öt tűzoltóegység a helyszínre. A lángokat sikerült megfékezni, de a tetőszerkezet 3-5 négyzetméteres területen megsérült, ezért a tűzoltók ideiglenesen fóliát helyeznek az épület tetejére.
   
A tűzben az ápolók és a gondozottak közül senki sem sérült meg, a mentés közben egy tűzoltó szenvedett könnyebb sérülést a kezén, őt a mentők a helyszínen ellátták – tudatta Tátrai János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!