Vasi mellkassebészek mentették meg a győri Petz kórház szakellátását

A Markusovszky kórház mellkassebészei garantálják a speciális ellátást a győri Petz Aladár kórházban. A két intézmény között eddig volt átjárás, most orvosilag segítik egymást.

Bajdó Bettina

Prof. dr. Nagy Lajos, a Markusovszky kórház vezérigazgatója elmondta, hogy határozatlan időre szóló együttműködést kötött egymással a szombathelyi és a győri kórház.

- Az együttműködésre azért volt szükség, mivel orvoshiány miatt az Állami népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat megvonta volna a működési engedélyt a győri kórháztól a mellkasi beavatkozásokhoz - folytatta a vezérigazgató. - Eddig két budapesti kolléga járt Győrbe gyógyítani, viszont velük már nincs munkakapcsolatban a kórház. Így jöhetett szóba az a lehetőség, hogy szombathelyi orvosok járnának Győrbe a betegeket ellátni, mivel a vasi megyeszékhelyen lévő kórház mellkassebészeti a Dunántúl egyik meghatározó központja. -
 
Eddig is volt átjárás a két kórház között: Szombathelyről is küldtek Győrbe betegeket, ha speciális idegsebészeti, égésplasztikai ellátásra szorult valaki. A vasi megyeszékhelyen is fogadtak győri betegeket, s ez ezután sem változik majd.

- Három szombathelyi szakorvos folyamatos konzultációval, illetve, ha kell jelenléttel is segíti a szakellátást - tette hozzá a vezérigazgató. - Ha Győrben például speciális mellkasi műtétre van szüksége egy betegnek, akkor vagy elküldik Szombathelyre, vagy a vasi megyeszékhelyről érkező kolléga látja el helyben. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!