Vaskeresztesi cumit használnak a popsztárok gyerekei

A növekvő megrendelések kielégítése érdekében az elmúlt hónapokban újabb beruházást, raktár- és termelőcsarnok bővítést hajtott végre a MAM-Hungária Kft.

Kiss Tamás

A létesítmény ünnepélyes átadásán Peter Röhrig a MAM-Hungária Kft. elmúlt húsz évéről szólva először arra emlékeztetett, hogy a mostani immár a harmadik nagyobb fejlesztés a vállalat háza-táján, a cég tulajdonosa azonban azt is azonnal hozzátette, hogy  az itteni kollégák odaadó munkája nélkül  aligha lehetne több országban  így például az USA-ban  is piacvezető a MAM.

A társaság amúgy a svájci BAMED Ag. megbízásából elsősorban magas minőségi követelményeknek megfelelő cumikat, cumisüvegeket és immár egyre nagyobb számban más bébi-termékeket is gyárt, s Peter Röhrig szavai szerint a válság időszakában is évről-évre 10-15 százalékos fejlődésre volt képes, s az idei esztendőben is hasonló mértékű növekedés várható.
Peter Röhrig később arra is kitért, hogy távolabbi országokban, Brazíliában, Chilében, de ugyanígy például Ausztráliában is rendkívül népszerűek a Vaskeresztesen gyártott cumik, amelyeket információi szerint Európában és Amerikában több popsztár gyermeke is nagy előszeretettel használ.

A tulajdonos érdekességként azt is megemlítette, hogy a kínai piacon a MAM cumija jobban fogy, mint a hazai gyártók termékei, s ez azért nem sok ágazatban mondható el.

Peter Röhrig végül megerősítette, hogy a cégcsoport hosszú távon számol a vaskeresztesi üzemmel, mint mondta: személyesen garantálja, hogy minimum húsz évig  aztán még ki tudja meddig  biztosan itt lesz a vállalat.

A folytatásban Clemens Svatos műszaki igazgató arra emlékeztetett, hogy húsz éve a helyi termelőszövetkezet 388 négyzetméteres bungallójában indult el a gyártás, jelen pillanatban viszont már 7 ezer négyzetméter hasznos területen működik a gyár. 

A most átadott 502 millió 098 ezer forint összköltségvetésű beruházás (melyhez 150 millió 629 ezer forint állami támogatást nyert a vállalat) kapcsán egy raktárral, egy termelőcsarnokkal, szociális helyiségekkel, irodákkal, kiszolgáló helyiségekkel, valamint közüzemi és gépészeti berendezésekkel bővült a létesítmény. (A volumennövekedéssel összhangban 76 munkahely megtartása és további 22 fő betanított munkás felvétele és tartós foglalkoztatása vált lehetővé.)

Clemes Svatos arra is kitért, hogy az alapanyag-váltással összefüggésben az elmúlt időszakban a  teljes gépparkot is kicserélték, majd az előtte szóló Peter Röhrig mondandójához kapcsolódva ő is azt hangsúlyozta, hogy hiába lennének a modern épületek, ha a dolgozók nem lennének elkötelezettek a magas minőségi szinten végzett  munka mellett. 

Ezt követően Kiss Katalin, a MAM-Hungária Kft. ügyvezetője előszöris a tulajdonosnak köszönte meg, hogy lehetővé tette az itteni gyár fejlesztését, majd a nyugdíjba vonuló Clemes Svatosnak mondott köszönetet, aki az elmúlt húsz évben mindenben támogatta és folyamatosan képezte az itteni munkatársakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!