Erdővédő: több mint ötszáz rajz érkezett (képgalériával)

Összesen 502 pályamunka érkezett szerkesztőségünkbe a tavasszal meghirdetett erdővédő rajzpályázatunkra. A gencsapáti ovisok és a kőszegszerdahelyi iskolások nyerték a fődíjat.

Nagy Ildikó

Ha óvod, mosolyog az erdő. Ez volt a mottója a tavasszal elkezdett Erdővédő cikksorozatunkhoz kapcsolódó rajzpályázatunknak. Az erdők nemzetközi évében arra kértük a Vas megyei  óvodásokat és kisiskolásokat, hogy osszák meg velünk erdővel kapcsolatos élményeiket, és rajzolják le, fessék meg, mit jelent számukra az erdő.

A felhívásra 19 óvodából 256, 23 iskolából 246 alkotás érkezett. Legnagyobb meglepetésünkre még Gödről is kaptunk pályamunkát. Köszönet érte az ifjú alkotóknak és az őket segítő óvónőknek, pedagógusoknak.

Torjay Valter festőművész-művészettörténész vállalta azt a szép, ugyanakkor nagyon nehéz feladatot, hogy kiválassza a díjazásra érdemes alkotásokat, valamint azt az ötven pályamunkát, amelyeket szeptemberben kiállításon szeretnénk bemutatni.

A legkisebbek közül a gencsapáti Gyöngyös-kert óvoda középső csoportosai bizonyultak a legügyesebbeknek: a Nagyné Burkon Andrea és Geröly Csabáné irányításával alkotó gyerekek a Holdfényliget kalandparkba szóló  belépőjegy mellé kisvasutazást nyertek. Ugyanezt a jutalmat kapják a Bersek József Általános Iskola kőszegszerdahelyi tagiskolájának diákjai, Kummerné Tóth Tímea tanítványai.

A második helyezettek jutalma egy-egy tízezer forint értékű társasjáték csomag. Az ovisok közül a szombathelyi Kőrösi óvoda  Maci csoportja  végzett a második helyen, ők Horváth Edéné óvónővel készítették a pályamunkát. Az iskolás kategóriában a szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola diákjai, Vörös Lívia tanítványai kapják a második helyezésért járó ajándékot.

A  harmadik díj egy-egy ötezer forint értékű könyvcsomag: ezt a szombathelyi Aréna utcai óvoda Molnár Ernőné által vezetett csoportja, valamint a Zalalövői Általános Iskola tagintézményeként működő hegyhátszentjakabi iskola diákjai, Balaskóné Szkladányi Annamária tanítványai kapják.

A legszebb és legötletesebb pályamunkákból szeptemberben kiállítást rendezünk, a díjazottak a megnyitón vehetik majd át ajándékaikat. Addig is: a díjazott, valamint a szeptemberi kiállításra kiválasztott pályamunkákat a képek valamelyikére, vagy ide kattintva is megtekinthetik olvasóink.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!