Gyilkosság Bőben: a falut megrázta a tragédia

A bői polgármester tudomása szerint a szombat hajnali gyilkosság áldozata és sértettje sem helyi lakos.

Tersztyánszky Krisztina

Frissítés 06.06 17:00 Előzetesbe helyezték a gyanúsítottat

Információink szerint a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte a szombat hajnali, bői gyilkossággl gyanúsított chernelházadamonyai férfit. Munkatársunk helyszíni beszámolója szerint a feltételezett elkövető a jelen lévő médiamunkásoknak elmondta, hogy éjszaka együtt szórakoztak az áldozattal, majd az utcán - ahol a gyilkosság történt - a 22 éves fiatalember ki akarta zsebelni őt, a pénzét akarta és cigarettát is követelt tőle. A kést is az áldozat vette elő az ő zsebéből - állította a gyanúsított - ettől ő megijedt és veszélyben érezte magát, és mindenképpen haza szeretett volna menni a családjához.  Hogy a a végzetes szúrás milyen körülmények között érte a fiatalembert arról a holnapi,  rendőrségi sajtótájékoztató után lesznek pontosabb információk.

Korábbi információk

Szombaton 2 óra 45 perckor érkezett a bejelentés a rendőrség ügyeletére, hogy Bőben holtan találtak egy 22 éves férfit. A rendőrök elfogták a feltételezett elkövetőt. Bővebb tájékoztatást a rendőrség június 7-re ígér az ügyben.

Így az ilyenkor szokásos módon különféle mendemondák kaptak lábra a gyilkossággal kapcsolatban. Vasárnap délután Hajós Attilát, a település polgármesterét kérdeztük, helyben mit tudnak az esetről és milyen hangulat uralkodik a településen a szörnyű tragédia másnapján.

- Úgy tudom, sem az áldozat, sem az elkövető nem helyi lakos - tájékoztatott a falu első embere.  - Tudomásom szerint az eset előtt mindketten egy bői szórakozóhelyen tartózkodtak, talán személyes konfliktus állhat a háttérben. Tudomásom szerint az áldozat egy, a bükfürdői építkezésen dolgozó vendégmunkás volt. Ketten voltak együtt a szórakozóhelyen, a keresésére induló társa találta meg a  fiatalember holttestét.

A polgármester elmondta, hogy a helyieket nagyon lesújtotta a bűncselekmény híre. Bőben sokan foglalkoznak valamilyen idegenforgalmi szolgáltatással, például szobát adnak ki, és a falu egyik legfőbb vonzereje éppen az, hogy ez a béke szigete. Most, a jó idő beálltával, a turistaszezon kezdetén, a Bükfürdőre vezető kerékpárút felavatása előtt néhány nappal az egyéni tragédián túl a falunak sem tesz jót, ha egy ilyen eset miatt kerül az érdeklődés középpontjába.

- A diszkó üzemeltetője nem helyi lakos, ősszel nyitotta meg a szórakozóhelyet - tudtuk meg Hajós Attilától.  - Szerencsére eddig nagyobb rendbontás nem volt, a hajnalig tartó nyitva tartás miatt azonban már méltatlankodtak a környéken élők. Most, ennek a tragikus esetnek a kapcsán időszerűnek látom, hogy az önkormányzat felülvizsgálja a vendéglátóipari egységek nyitva tartását, fokozza az ellenőrzésüket. Hiszen még a legjobb szándék mellett is vonzhatnak olyan rétegeket, amelyeket nem szívesen látunk a faluban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!