Háztetőket rongált meg az orkánszerű szél Ópályiban

Háztetőket rongált meg az orkánszerű vihar Ópályiban, a kár eléri a kétmillió forintot - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település polgármestere.

MTI

A vihar szerda este csapott le a községre, s egy ötszáz méter széles sávban harminc lakóház tetőszerkezetét bontotta meg a szél, azokról cserepeket sodort le, illetve kéményeket rongált meg - mondta Erdélyi Miklós.    

Hozzátette: a szél emellett fákat csavart ki tövestől, az elektromos hálózat transzformátorállomását pedig villámcsapás érte, így áram nélkül maradt a település egy része, s a hibát csak csütörtök délelőtt tudták elhárítani a szolgáltató cég szakemberei.    

A független önkormányzati vezető tájékoztatása szerint a vihar elülte után a mátészalkai tűzoltók megkezdték a helyreállítási munkálatokat, az épen maradt cserepeket a helyiek közreműködésével visszarakták a tetőkre, illetve fóliával takarták le ideiglenesen a sérült részeket.    

A tűzoltók, akiknek a munkáját a helyszínen irányította Csepely Zsigmond alezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője, éjfél utánra végeztek a munkálatokkal - közölte Erdélyi Miklós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!