Húsz perc alatt elfogták a trükkös tolvajokat

A minap 540 ezer forintot loptak el egy 80 éves kondorfai férfitól. A körmendi rendőrök húsz perc múlva elfogták az elkövetőket.

Nagy Ildikó

A nyugdíjbiztosító alkalmazottjaként mutatkozott be az a két Somogy megyei férfi, akik a múlt héten kopogtattak be egy 80 éves kondorfai férfi házába. Azt mondták, pénzt hoztak, de a nyugdíjas férfinek vissza kellene adnia egy tízezrest, mert csak húszezresük van. A férfi elővette a tízezrest, ám közben kifigyelték, és amíg ő az egyik nyugdíjbiztosítós vendéggel foglalkozott, a másik elvitte a megtakarított pénzét. Alighogy távoztak, a férfi észrevette, hogy eltűnt 540 ezer forintja. Kiszaladt az utcára, még látta a tolvajok  autóját, és szerencséjébe belebotlott egy szolgálaton kívül lévő rendőrbe. A gyors intézkedésnek köszönhetően a körmendi rendőrök húsz percen belül elfogták a két tolvajt és a sofőrjüket. A Somogy megyei elkövetőknél - akik beismerő vallomást tettek - megtalálták a pénzt, és azt még aznap este visszaadták a kondorfai férfinak.

A sikeres elfogás részleteit sajtótájékoztatón ismertette Szendrődi Barnabás rendőr alezredes, a Körmendi Rendőrkapitányság vezetője.

Hangsúlyozta: a trükkös tolvajok főleg az idős emberek pénzére utaznak. Szó szerint utaznak, hiszen a legtöbb elkövető más megyéből érkezik. Fontos tudni, hogy sem a nyugdíjbiztosító, sem a szolgáltató cégek munkatársai nem visznek házhoz készpénzt.

Fontos hát, hogy az emberek ne engedjenek be ismeretleneket a házba. Ha mégis megtörténik a baj, az autó típusa és rendszáma, valamint az elkövetők személyleírása megkönnyítheti a rendőrök munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!