Remek hal- és vadételek lapjaink olvasóitól

A napokban zárult le az a verseny, amelynek során lapcsoportunk, a Pannon Lapok Társasága következő, negyedik szakácskönyvébe, a Hal- és vadételek könyvébe vártuk olvasóink receptjeit.

Vas Népe

Összesen 137-en küldtek be leírásokat saját, finomabbnál finomabb ételeikről. A receptek beküldői között egy késkészletet és egy halfőző bográcsot sorsoltunk ki, amelyeket már át is vehettek a nyertesek.

Stílszerű ajándékot kapott a sárbogárdi Hüvely Istvánné Sallai Valéria. A háziasszonynak mindig jól jön néhány új kés, főleg, ha azok különleges formájúak, príma élűek, speciális feldolgozásra is alkalmasak. Valéria a férjével érkezett a Fejér Megyei Hírlap szerkesztőségébe, s kicsit szégyenlősen mesélte el, hogyan járt, amikor ajándék szakácskönyvünket nyerte el a hagyományos ételek receptjének versenyén. Felhívtuk őt, de azt hitte, ez is valami üzleti átverés, és letette a telefont. Ám a családdal megbeszélték, hogy a Fejér Megyei Hírlap nem olyan, s Valéria bizonyságul örömmel vette kézbe a postán megkapott könyvet.

Most személyesen ismerkedett meg a szerkesztőséggel a hölgy, aki mindenben vállalkozó szellemű, nemcsak a főzésben. A negyven éve házasságban élő pár több üzletet működtet, felneveltek három gyermeket, s a lányos alkatú nagymama szívesen süt-főz öt unokájának is. Szereti a virágokat, növényeket, a szép szőnyegeket. A szalonnával spékelt fácánsült az egyik specialitása, de a nyulat, őzet, szarvast, vadkacsát is nagyszerűen készíti el - árulta el férje.

A halfőző bográcsot Püllerné Dominek Ilona sárvári olvasónk nyerte. - Nagyon boldog vagyok, hogy az enyém lett a bogrács, mert még soha nem nyertem semmit  lelkendezett, amikor a Vas Népe szerkesztőségében átvette az ajándékát Halmágyi Miklós főszerkesztőtől. - Annak is örülök, hogy ez másfajta kondér, mint ami nekünk már van, így remek halászlevet is főzhetünk majd benne. Ilona a készülő szakácskönyvbe két-két vad- és halétel receptjét küldte be, de nem ismeretlen a korábbi szakácskönyveinket forgatók előtt, hiszen a Hagyományos ételek című kötetben is szerepel két receptjével. 

- Az édesanyámtól kaptam egy régi szakácskönyvet, abból sajátítottam el az alapokat, de mindig variálok a recepteken. Főleg fűszerekkel bolondítom meg az ételeket, de nem ám nyakló nélkül szóróm az edénybe! A férjemtől, aki a megismerkedésünk előtt Svájcban élt sokat tanultam e tekintetben, ő mindig azt mondja: a kevesebb a több! Sok olyan fűszert is használok, amit korábban nem ismertem, de mindegyikből csak egy csöppet, s akkor a különféle ízek remekül érvényesülnek.

Ilonáék családjában az a szokás, hogy hét közben a férj viszi a prímet a főzésben, az asszony az asszisztens, hét végén megfordul a történet. Mindketten szeretnek tüsténkedni a konyhában, s van is elég idejük rá. Gyakorta grilleznek, bográcsoznak a kertben, ahol egyébként részben megtermelik a finom zöldségeket.

A Hal- és vadételek könyve várhatóan szeptemberben jelenik meg, de néhány napja már kapható sorozatunk harmadik kötete, a Könnyű, nyári ételek könyve, amelyet szintén olvasóink receptjei alapján állítottunk össze. Keressék ügyfélszolgálati irodáinkban és kézbesítőinknél!
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!