Tábla jelzi: Hosszúpereszteg a legkedveltebb vasi nyaralóhely

Tábla hirdeti a Szajki tavaknál, hogy a megye legkedveltebb nyaralóhelye a 8-as főút melletti Hosszúpereszteg. Az önkormányzat igyekszik még vonzóbbá tenni a települést.

Simon Erzsébet

A tavaly nyáron lapunk által indított játékos vetélkedőn (az idén is megrendezzük) a megye legkedveltebb nyaralóhelyét kerestük. Felmérésünk és a közönségszavazás győztese is a sűrű erdők karéjában megbúvó, szinte érintetlen természeti szépségű hely, a Hosszúpereszteg közigazgatási területéhez tartozó  Szajki tavak lett az elmúlt évben.

Elismerésül lapunk főszerkesztője, Halmágyi Miklós védnöki táblát adott át Dénes Károly  polgármesternek. A táblát a napokban helyezték ki a fürdő bejárata mellé.

- Latolgattuk, hogy hol is lenne a legjobb helye a mi büszkeségünknek, végül úgy határoztunk, hogy az üdülőterület elején, a  strand bejárata mellett állítjuk ki - mondta Dénes Károly. Építettünk egy kőposztamenst, köré növényeket, így a látogatók figyelmét azonnal felhívjuk az értékeinkre.

Az önkormányzat vezetői, s maguk a helybeliek is fontosnak tartják a település turisztikai vonzerejének további növelését. A Szajki Tavakért Alapítvány tíz és félmillió forintot nyert pályázaton: játszóteret építenek a strand területén, egy lelkes helyi fiatalokból álló befektetői társaság pedig kalandparkot alakít ki az erdőben.

Szombaton több közönségcsalogató eseményt is rendeznek: az ötös számú horgásztónál hét és tizenegy óra között pünkösdi horgászverseny lesz, tíz órától labdarúgó tornát tartanak, a strandnál pedig sprint távú triatlonversenyre várják az összetett sportág szerelmeseit. 
 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!