Bankrablási kísérlet Répcekethelyen (akció fotókkal)

A 25 év körüli bankrabló feltehetően nem beszélt németül, érthetetlen kifejezéseket kiabálva pisztollyal fenyegette a Raiffeisen Bank répcekethelyi (Mannersdorf an der Rabnitz) pénztárosát csütörtökön délután.

Vas Népe

Bankrablási kísérlet hiúsult meg csütörtökön délután fél négy körül a Kőszegtől nem messze, Ausztriában található répcekethelyi (Mannersdorf an der Rabnitz) Raiffeisen Bank fiókjában.

Egy 25 év körüli, vékony, sportos testalkatú, körülbelül 170 cm magas férfi pisztolyt fogott az egyik alkalmazottra, majd a rendőrségi közlemény szerint "érthetetlen kifejezéseket használva feltehetően pénz átadására
szólította fel."

A banki munkatárs megindult a trezor irányába, közben kollégájának azt kiálltotta: „Ez itt pénzt akar!”. Ez már sok volt a bankrablónak, aki pánikszerűen elmenekült a bankfiókból.

Az alkalmazott utána eredt, és egy magyar rendszámú, szürke transzportert látott elhajtani a település központja felé.

Az elkövető a rablási kísérlet idején kék  farmert, szürkéskék, környakú pulóvert - melynek bal oldali mell részén kitűző, vagy felirat volt látható - , és egy szürkéskék baseball sapkát viselt.

A férfi arcát egy nagy méretű, sötét napszemüveg részben eltakarta, a fegyvernek látszó tárgyat pedig a derekán viselt övtáskából vette elő.

A rendőrség kéri azon személyek jelentkezését, akik a fényképen látható elkövető személyazonosságáról tudomással bírnak vagy az esettel összefüggésben bármilyen információval rendelkeznek, jelentkezzenek a 94/521-009-es telefonszámon vagy hívják a 107-es segélyhívó számot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!