Csocsó, játékgépek a balatonberényi üdülőben

Egyetlen délután két Vas megyei intézményben vágta át az új létesítmény felavatását jelképező szalagot Kovács Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke.

Erős D. Zoltán

Az elmúlt időszakban a viták középpontjába került a Vas Megyei  Önkormányzat balatonlellei szállodája, valamint balatonberényi gyermeküdülője. Ennek az volt az oka, hogy a megyei közgyűlés, az önkormányzat  nehéz anyagi helyzetére tekintettel az értékesítésre kijelölt ingatlanok közé sorolta mindkettőt. 

Kovács Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke azonban azóta többször is kijelentette, hogy szó sincs a mindenáron történő eladásról, értéke alatt nem válnak meg egyik ingatlantól sem. Ezt csak alátámasztja az a tény, hogy az elmúlt időszakban mindkét helyen fejlesztést hajtott végre az ingatlanokat kezelő Vas Megyei Önkormányzat  Vagyonkezelő  Kft.

A balatonlellei Hotel Tiffany a napokban egy minigolfpályával gazdagodott, amelyet az avatás után elsőként Kovács Ferenc próbálhatott ki. Elmondta, hogy ezzel bővül azoknak a szabadidős programoknak a köre, amely a szálló vendégeinek a kikapcsolódását szolgálja. Amint azt Kiskós Ferenctől,  a vagyonkezelő kft. ügyvezető igazgatójától megtudtuk, a beruházás egymillió forintba került. A pályát egy szombathelyi cég gyártotta, munkatársa, Zavracsányi Melinda  elmondta, egyre nagyobb igény mutatkozik a kül-és beltéren egyaránt felállítható minigolfpályák iránt, amelyek akár bérelhetők is.

Balatonberényben az  ott nyaraló gyermekek már nagyon várták az egykori, lerobban állapotban lévő raktárhelyiség felújításával  kialakított közösségi terem avatását. Kovács Ferenc ezért nem is szaporította sokat a szót, hanem a szalag átvágásával  gyors lehetőséget  biztosított a gyermekek számára az új terem, az ott lévő játékok, s a  nagyképernyős televízió birtokba vételére. 

A két csocsót, valamint a játékgépet egy játéktermeket, játékgépeket  üzemeltető cég bocsátotta ingyenesen az  üdülő rendelkezésére. Kiskós Ferenc  tájékoztatása szerint ez a beruházás 2 millió forintba került, amelyet a vagyonkezelő  kft. ugyancsak saját forrásaiból valósított meg. Ezt a  fejlesztést az tette szükségessé, hogy eddig csak az étkezde állt rendelkezésre  zárt téri rendezvények megtartására, ahol esetenként a különféle programok zavarták egymást.   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!