Forgalmi rend változás Szombathelyen

A vasúti rekonstrukció miatt hétfőtől változik a Csaba és a Szatmár utcák forgalmi rendje Szombathelyen. A vasúti átjárót ideiglenesen lezárják, és a buszok is máshol állnak majd meg.

Vas Népe

A Sopron-Szombathely- Szentgotthárd vasútvonal korszerűsítése miatt a közúton közlekedőknek is a forgalmi rend változására kell számítaniuk hétfőtől.

A GYSEV közleménye szerint a Csaba utcai vasúti átjárót hétfőtől lezárják, azt csak a gyalogosok és a kerékpárosok használhatják, a számukra kijelölt útvonalon. A jelenlegi közlekedési teret két ütemben korlátozzák: a közúti korlátozásokat és az alternatív útvonalakat a kivitelezők táblákkal jelzik.

Ugyancsak hétfőtől a 10H jelzésű autóbusz a Sólyom utca helyett a Szatmár utcán keresztül közlekedik, a Sólyom utca 70. megállóhelyet a Szatmár utca 52. és 53. számú épületek elé, a Jávor utca elnevezésű megállóhelyet pedig a Szatmár utca 24. és 31. számú ingatlanok elé helyezik át.

A Déli oldali Csaba utca elnevezésű autóbuszmegállót viszont véglegesen áthelyezik a Szatmár és a Tátika utcák közötti szakaszra. A Szatmár utcai ideiglenes buszmegállókat az úttest és a járda között alakítják ki, és aszfaltburkolattal is ellátják.

A Csaba utcai külön szintű csomópont elkészülte után a forgalomelterelés megszűnik, a telkek előtti területeket az eredeti állapotukba állítják vissza. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!