Legyőzte lengyel ellenfelét a Haladás

Az MLSZ Telki edzőcentrumában játszott edzőmérkőzést a Haladás NB I-es labdarúgócsapata. A vasiak 2-0 verték másodosztályú lengyel ellenfelüket, a Katowice gárdáját.

Tóth Gábor

Szombathelyi Haladás GKS Katowice 2-0 (0-0).  Telki, 30 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Becséri.

Haladás: Rózsa (Mursits, 75.)  Sluka, Guzmics, Nagy II. G., Tóth P. (Farkas, 80.)  Rajos (Molnár, 45.), Iszlai (Simon A., 65.)  Sipos (Búrány, 75.), Kovács I. (Irhás, 45.), Halmosi  Kenesei (Ugrai, 69.). Edző: Aczél Zoltán.

Gólszerzők: Irhás a 87., Halmosi a 89. percben.

A Haladásból kihagyta az edzőmeccset a sérülésből lábadozó Korolovszky Gábor és Oros Márton. Csatlakozott a sérültekhez Schimmer Szabolcs is, aki a combjával bajlódik. Hosszú idő után tért viszont vissza a pályára  ha csak egy félidő erejéig is, a betegségéből felépülő Molnár Balázs.

Nagy meleg, ám remek pálya fogadta a csapatokat. A felek jó iramú, harcos, helyenként kemény meccset játszottak. Látszott, hogy mindkét csapat komolyan veszi a találkozót. Helyzetek mindkét kapu előtt adódtak, jóideig egyik gárda sem tudta ráerőltetni az akaratát a másikra.

Az utolsó 15-20 perc viszont már egyértelműen a zöld-fehéreké volt. A szombathelyiek beszorították ellenfelüket a saját kapuja elé, a lengyelek foggal-körömmel védekeztek, ám nem tudták kihúzni a lefújásig, az utolsó percekben két gólt is kaptak.

A 87. percben Irhás lépett ki jobbról egy remek labdával, elfektette a kapust, majd higgadtan gurított a hálóba. A 89. percben Ugrai ívelt be jobbról, a túloldalon tökéletes ütemben érkezett Halmosi, aki lekezelte a labdát, majd közelről elegánsan emelt a kapuba. Alaposan megizzasztotta a Haladást a lengyel másodosztályban szereplő Katowice, de összességében reális az eredmény.

A Haladás szombaton játssza utolsó felkészülési mérkőzését: 17 órás kezdéssel az NB II-es Sorponi VSE lesz az ellenfél a Rohonci úton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!