Összeomlott a Twente-stadion tetőszerkezete, sérültek, halott

Csütörtökön dél körül összeomlott a két évvel ezelőtti holland labdarúgó-bajnok Twente stadionjának tetőszerkezete. Peter den Oudsten, Enschede polgármestere úgy tudja, egy ember meghalt, tízen megsérültek, három embert még a helyszínen kezeltek.

Vas Népe

Az állóhelyi rész tetőszerkezete két oszlop elvetemedése miatt leomlott, sok elem zuhant a mélybe. Az ANP holland sajtóügynökség szerint szemtanúk munkásokat láttak távozni a helyszínről, amikor az egyik lelátó fém tetőszerkezete "kártyavár módjára" leomlott.

A rendőrség, a tűzoltók és a mentők is nagy számban vonultak ki Enschede belvárosába, a De Grolsch Veste Stadiont kiürítették, mentőhelikopter is volt a helyszínen. A közeli vasútállomást is lezárták, hogy könnyebb legyen a mentés.

Az 1998-ban átadott Twente-stadiont most akarják 24 ezresről 32 ezresre bővíteni, új szektorokat emelve a már meglévők fölé.
Az együttes második lett a 2010/11-es bajnokságban, két éve bajnok volt.

A csapat nem volt a stadionban, jelenleg éppen edzőtáboroznak, de a klubelnök a katasztrófa hírére a stadionba ment.

Enschede Amsterdamtól 160 kilométerre keletre fekszik. 2000 májusában a város súlyos károkat szenvedett és 22 ember halt meg egy tűzijátékraktár felrobbanása következtében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!