Táplánszentkereszt: hamarosan kész a bölcsőde

Befejezéséhez közeledik a húsz kisgyermek gondozására alkalmas táplánszentkereszti bölcsőde építése. A létesítményben négy gondozónő talál majd megélhetést.

Tersztyánszky Krisztina

A helyi önkormányzat a kisgyerekes szülők igényeit kielégítve 2009-ben adott be pályázatot bölcsőde építésre a Nyugat-Dunántúli Regionális Operatív Programhoz. A 83 és fél milliós beruházás 75 millió forint támogatással valósul meg. A két csoportos bölcsődét egy használaton kívüli szolgálati lakás felújításával, bővítésével hozták létre. Az építési munkák a tervezett határidőnek megfelelően július végére befejeződnek.

Az építés befejezését követően azonnal megkezdődik a használatba vételi engedélyezési  eljárás, majd a gyermekintézmény működési engedélyének megkérése - tudtuk meg Családi Anita körjegyzőtől. - Bízunk a társhatóságok együttműködésében, hogy a felvételt kérő szülők igényeinek szeptember elsejétől kezdve eleget tudjunk tenni. -

A bölcsőde berendezésére az önkormányzat több mint tízmillió forint értékben szerez be bútorokat, játékokat, fejlesztő eszközöket és konyhai berendezéseket. Ezek elhelyezése augusztus folyamán megtörténik. Elkészültek a bölcsődéhez kapcsolódó kert tervei is, hogy az uniós szabványoknak megfelelő épület mellett lakájos udvar fogadja a csöppségeket.

A létesülő bölcsőde lehetőséget teremt a környékbeli településeken és Szombathely déli városrészében élő  gyermekek elhelyezésére is. A beiratkozás már megtörtént, a húsz férőhelyre máris 31 kisgyermek igényét jelezték.

Lehet, hogy a meglévő családi napközire is szükség lesz. Az új intézménybe négy bölcsődei gondozónőt vesznek fel  az állásokra 46-an jelentkeztek. A bölcsőde a társulásban fenntartott Hét Kastély Kertje Művészeti Óvoda intézményegységeként fog működni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!