Trükkös vizesek

Egy siófoki cég emberei jelentek meg az utóbbi napokban szombathelyi vállalkozásoknál, intézményeknél azzal, hogy el van dugulva a csatornabekötés, de ők kitisztítanák.

Peltzer Géza

A Siófokon bejegyzett Környezettisztító Kft. emberei csöngettek be az utóbbi napokban helyi vállalkozásokhoz azzal, hogy ki kell tisztítani az utcai gerincvezetékhez csatlakozó saját szennyvízcsatornát, mert dugulást észleltek ellenőrzéskor. A cég emberei általában egy alkalmazottal tárgyaltak, aki nem vonta kétségbe, hogy valóban dugulás van, ezért hagyta, hogy elvégezzék a munkát, amiről minden esetben szabályos számlát állítottak ki. Egy szombathelyi vállalkozás tulajdonosa a következőket mondta el.

- Dugulásra hivatkoztak a siófoki kft. emberei. Az alkalmazott ilyet nem tapasztalt, soha ezen a városrészen nem volt ilyen gond, de mivel egy bizonyos ellenőrzésre hivatkoztak, hagyta, hogy elvégezzék a munkát. Nekiálltak, egy idő után produkáltak is valami zagyot, de hogy az a mi csatornánkból származott-e  vagy sem, nem tudhatjuk. Szabályos számlát állítottak ki, az összeg 45 ezer forint volt. Csak később kapcsoltunk, hogy lehet, valójában a semmiért fizettük ki ezt az összeget. Hallottam, másokat is rászedtek hasonló módon, úgy tudom, egy komoly közintézménytől háromszázezer forintot gomboltak le a semmiért.

A tulajdonos feljelentést tett a rendőrségen, de állítása szerint nem foglalkoztak az üggyel, mondván, hogy a munkát megrendelték, cég a csatornatisztítást elvégezte, a számla szabályos, és dugulás sincs már. Hogy előtte-volt-e vagy sem, azt utólag nem lehet bizonyítani. Igaz, csak szóban hivatkoztak a munka szükségességére, de ezt a megrendelő végül is elfogadta, mint ahogy a teljesítést is. Tehát nem a büntetőjog kategóriájába tartozik az ügy. A cég tulajdonosa is elismeri, nagyon trükkösek a csatornatisztítók, másba nem is tud már utólag belekötni, mint abban, hogy nem volt etikus a kft. részéről a megrendelés megszerzése.

Az interneten található adatok szerint a cég létezik, márciusban akakult, de június végén felfüggesztették az adószámát. A kft-t megpróbáltuk elérni egy mobiltelefonszámon, de ez nem sikerült.

A Szombathelyi Rendőrkapitánysághoz az üggyel kapcsolatban nem érkezett bejelentés - közölte a rendőrség szóvivője kedden délután.

A Vasivíz Zrt időben figyelmeztetett

A Vasivíz Zrt. több médiumhoz is eljuttatta a múlt héten a következő sajtóközleményt: A Vasivíz Zrt.  felhívja a fogyasztók figyelmét, hogy Vas megye területén ismeretlen személyek kötelező karbantartásra és a Vasivízre hivatkozva szennyvízcsatorna duguláselhárítást végeznek az ingatlanhoz tartozó belső vezetéken. A Vasivíz a csatornahálózatokon a telekhatáron belül maximum egy méterig végez karbantartó munkálatokat, és külön ellenszolgáltatás nélkül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!