A rumi Tamás Fagylaltozó a megye legjobb fagyizója

Olvasóink szavazatai alapján a rumi Tamás Fagylaltozóé A megye legjobb fagyizója cím, a szavazók közötti sorsolás nyertese pedig a szombathelyi Büki Istvánné lett.

Burkon László

Tizenöt fagylaltozó, illetve cukrászda vállalta, hogy lapunk felhívására a sajtó nyilvánossága előtt is megméretteti magát, és harcba száll A megye legjobb fagyizója megtisztelő címért. Idén először hirdettük meg ezt a játékot, a benevezett fagyizókat lapunk július 23-ai számában és portálunkon mutattuk be. Ezt követően lehetett szavazni a lapból kivágott szelvényen, illetve az interneten. A szavazatok alapján idén a megye legjobb fagyizója a rumi Tamás Fagylaltozó.
 
- Kissé meglepett, hogy egy kisebb település talán nem is annyira ismert fagyizója kapta a legtöbb szavazatot  - mondja a tulajdonos, Tamás László, majd így folytatja: - Örülök az elismerésnek, annál nagyobb dícséret nem is kell, mint az emberek elégedettsége, ami a szavazatokban megnyilvánult. Ez persze felelősség is egyben, ezt a színvonalat kell tartani a jövőben is.

S hogy mi a jó (a legjobb) fagyi titka?

Tamás László szerint egyszerű: bele kell rakni mindent, nem szabad spórolni a hozzávalókkal. Megtudom tőle, hogy éppen tizenkilenc évvel ezelőtt, augusztus 18-án nyitották a fagyizót, ami akkor csak egy kisebb helyiségből állt, később bővítették. Szerinte földrajzilag jó helyen vannak, talán ezért is sok a vendég, akikből  - s ez már csak rajtuk, illetve a kínálatukon múlik - egyre többen visszatérnek. Ottjártunkkor is épp egy szombathelyi pár érkezett, nem először voltak itt.

Játékunknak van egy másik nyertese is. Azok között sorsoltunk, akik leadták a szavazatikat. A szerencsés a szombathelyi nyugdíjas, Büki Istvánné lett, a jutalma ötven gombóc fagyi a megye legjobb fagyizójában.

- Most először járok ebben a fagyizóban, a bátyámmal és a sógornőmmel kóstolgatjuk a nyereményemet, nagyon ízlik - mosolyog Mária, a nyertes, majd hozzáteszi: - Igaz, én az egyik szombathelyi cukrászdára adtam le a szavazatomat, és nem is annyira a fagyijuk, inkább a süteményeik miatt, de azért egyáltalán nem szomorkodom. Megpróbálom majd megbeszélni a tulajdonossal, nem lehetne-e süteményre váltani az ötven gombóc egy részét. A torkomra amúgy is nagyon vigyáznom kell - neveti el magát.

Hogy az átváltás sikerült-e, arról egyelőre nem tudunk beszámolni.

MÁR HARMINCNYOLC ÉVE ELŐFIZETŐ

Büki Istvánné, Marika, az ötven gombóc fagyi tulajdonosa elmondta: 1973 óta előfizetője lapunknak, a Vas Népének. Különösen is kedveli a játékokat, a különféle, olvasóknak kínált akciókat, pályázatokat. Azonnal  kivágja a lapból a szavazószelvényeket, ha bármilyen akciót talál. Mielőtt az ötven gombóc fagyit megnyerte volna, színházjegyekhez jutott hasonló szerencse folytán. Egyébként a vanília a kedvenc fagyija, de ha teheti, inkább süteményt választ a cukrászdában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!