Folytatódik a kerékpárút építése a Perint-parton

Ismét megindult az építkezés az új kerékpárút Perint-parti nyomvonalán. A munka azért szünetelt, mert vita volt a MÁV és az város között egy terület bérbeadásáról. Lassan kiépül az egységes szombathelyi kerékpárút-hálózat?

Peltzer Géza

- A megállapodás megszületett, sikerült megkötni a bérleti szerződést egy, a MÁV tulajdonában lévő kisebb területre vonatkozóan, így újra dolgozhatnak a gépek - tudtuk meg Lakézi Gábortól, a városfejlesztési osztály vezetőjétől. A kerékpárosok várhatóan szeptember végén vehetik birtokba az utat, amely a Magyar utcától a Bartók Béla körútig biztosít közlekedési lehetőséget a kerékpárosok számára.

A szakasz alapkövét még márciusban tették le. Az építést el is kezdte a kivitelező Magyar Aszfalt, azonban egy jogi akadályba ütközött a kerékpárút tovább építése. Az önkormányzat és a tulajdonos MÁV a Haladás-stadionhoz tartozó alig több, mint száz négyzeméteres terület bérletéről nem tudott megegyezni, ezért állt le a kivitelezés. Sajtóhírek szerint a pénzügyi, gazdasági és jogi bizottság már júliusi rendkívüli ülésén elfogadta a vasúttársaság által aláírt, módosított bérleti szerződést, ezután megtörtént a munkaterület átadása. A csúszás miatt többletköltség nem terheli az önkormányzatot. Az engedélyeztetési eljárás után december 30-án zárják a projektet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!