Nem játszhatják a Páva-variációkat Páva városában

Betiltotta Kodály Fölszállott a páva című darabját a pécsi Pannon Filharmonikusok igazgatója, mondván ez sértheti Páva Zsolt pécsi polgármestert. Páva Zsolt azt mondja, ha az állatkertben pávát lát, azt sem veszi magára.

Vas Népe

Betiltotta Kodály Zoltán egyik művét a pécsi Pannon Filharmonikusok igazgatója, mondván: a Fölszállott a páva vármegye házára kezdetű dal és az abból készült zenemű sértené Pécs polgármesterét, Páva Zsoltot, írja a Blikk.

A Pannon Filharmonikusok igazgatója, Horváth Zsolt szerint a Páva-variációkat a közönség Páva Zsolt polgármester  kigúnyolásának venné. Erről levélben tájékoztatta a zenekar zenei igazgatóját, Peskó Zoltánt, aki ezt úgy értékelte, hogy meg akarják kötni a kezét, ezért lemondott. Peskó a Kodály Központot megnyitó protokollkoncert utáni program részének szánta a Páva-variációkat.

– Semmi kifogásom nincs a Fölszállott a páva című népdalra írt variációkkal szemben, mint ahogyan az állatkertben sétálva sem veszem magamra, ha látok egy pávát – jelentette ki a Blikknek Páva Zsolt. A polgármester nem tudja elképzelni, mi vezérelhette Horváth Zsoltot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!