Sikkasztás miatt nyomoznak a Nyitra utcai ÁMK-nál

A szombathelyi önkormányzat vizsgálata pénzügyi szabálytalanságot tárt fel, az eset súlyossága miatt a polgármester tett feljelentést. A rendőrség sikkasztás gyanújával nyomoz a Nyitra utcai ÁMK gazdálkodásával összefüggésben.

Vas Népe

Egy nyár eleji, hivatalos bejelentés nyomán a Nyitra utcai ÁMK gazdálkodásával összefüggésben pénzügyi szabálytalanság gyanúja merült fel.

Az önkormányzati intézménynél az elmúlt hetekben elvégzett ellenőrzés során kiderült, hogy az elkövetett pénzügyi szabálytalanságok súlyossága miatt indokolt a büntetőfeljelentés megtétele, írja közleményében a Városháza.
 
Ezt követően dr. Puskás Tivadar polgármester  sikkasztás bűncselekményének alapos gyanúja miatt tett feljelentést a Szombathelyi Rendőrkapitányságon.

Az intézményben történtekkel összefüggésben munkajogi lépésre is sor kerül.

Szombathely közgyűlése jövő szerdán rendkívüli ülést tart, az üggyel kapcsolatos előterjesztést a közgyűlés zárt ülésén tárgyalják majd a képviselők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!