Sitkei Rockfesztivál: Balázs Fecó a szimfonikusokkal együtt lépett fel

Huszonötödik alkalommal rendezték meg a Sitkei Rockfesztivált. A koncertek bevételéből az 1872-ben felszentelt, több mint százéves csonka tornyú kápolnát újították fel.

Benkő Sándor

Negyedszázada indult el a sitkei kápolnát megmentő, évente megrendezett koncertsorozat. Ez az ország történetében is páratlan. Ezt a kitartó munkát ismerte el a Kápolnáért Kulturális- és Sportegyesületnek a megyei közgyülés. Majthényi László, a közgyűlés alelnöke a fesztivál záró napján, vasárnap adta át az elismerő oklevelet az egyesület elnökének, Balázs Fecónak, és vezetőségi tagjának, Morgós Istvánnak.

Aztán következett a különleges záró produkció, amit Mérei Tamás, a Savaria Szimfonikus Zenekar vezetője konferált fel. Elmondta, hogy bár nem egyedülálló az ötlet, hisz a világban már lépett fel rockzenész  szimfonikus zenekarral, de Vas megyében ilyen még nem volt.

Balázs Ferenc - aki a kezdetektől szívén viseli a kápolna sorsát - azt szeretné, ha vasárnapi koncertje hagyományt teremtene: a  jövőben is szívesen  muzsikálna együtt  a szimfonikusokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!