Szabadtéri premierek: előbb a Könnyű préda, aztán A varázsfuvola Szombathelyen

Pénteken két színházi premier várható Szombathelyen: hat órakor a megyeháza udvarán, aztán nyolckor az Iseumban kezdődik előadás.

Ölbei Lívia

A megyeháza udvarát most már hagyományosan a karneválszínházi bemutatók helyszíneként tartjuk számon. A karneválszínházi hagyományok pedig sok szállal kötődnek - illetve át is vezetnek - a Weöres Sándor Színházhoz: a karneválszínházi előadás pénteken már a WS Színház - és természetesen a város, a karnevál - nyári produkciója.

A megyeháza udvarán pénteken 18 órakor kezdődik a Könnyű préda című zenés komédia premierje: vérbő, nagyon mai "kerti partira számíthatunk."  A szerző Lőrinczy Attila, a rendező Schlanger András, a szereplők között találjuk Udvaros Dorottyát, Lázár Katit, Hollósi Frigyest. A széria augusztus 27-én ér véget.

Aztán - péntek este nyolckor - a frissen átadott Iseumban újabb premier kezdődik: A varázsfuvola bemutatójával régi hagyomány újraéledésének lehet tanúja a közönség.  Mozart népszerű - és a hely szelleméhez kötődő - operája ezúttal Káel Csaba rendezésében, a Savaria Szimfonikus Zenekar közreműködésével, Rodrigo de Carvalho vezényletével, német nyelven  kerül színre; mások mellett Miklósa Erikával, Boncsér Gergellyel, Csereklyei Andreával.  Még két előadás lesz az Iseumban: 21-én és 23-án.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!