Angolszász irodalom az Agora Szalonban

Új programsorozatot indít októbertől az Agora Szombathelyi Kulturális Központ és a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központja.

Vas Népe

Az egyetem két tanszéke, az angol és a kommunikáció tanszék fogott össze, hogy útjára indítson egy új programot, amely az Angol Szalon nevet viseli. A szervezők célja, hogy  kezdetben havonta egy alkalommal  összejöveteleket tartsanak az angolszász kultúra iránt érdeklődők számára.

A kezdeményezés nem újkeletű, ugyanis házon belül már tartottak hasonló formában előadásokat, de mostanra olyannyira kinőtte magát a rendezvény, hogy  az egyetem falain kívül kerestek neki helyet. Az Agora Szombathelyi Kulturális Központ tárt karokkal befogadta a rendezvényt.

- Örülünk mi is a kezdeményezésnek, és talán a helyszín is sokkal jobban illik a rendezvényhez, ugyanis az Agora Szalonban kapott helyet - mondja Stieber Eszter, az Agora Szombathelyi Kulturális Központ munkatársa.

- Első körben négy előadást terveztünk, ezek mind az angolszász irodalomhoz kapcsolódnak. Az előadások előreláthatóan félórásak lesznek, majd filmvetítés kezdődik természetesen mindig az adott témához kapcsolódó filmet, vagy több kisfilmet vetítünk majd. Ezek után az előadók beszélgetést vezetnek - teszi hozzá a munkatárs. 

Az igazi Angol Szalon hangulatot a tea-ceremónia adja  majd az előadás és a filmvetítés közötti szünetben az érdeklődők kedvükre teázhatnak akár angol, akár európai módon.

Stieber Eszter hozzátette, az előadások ingyenesek és függetlenek a nyelvi ismerettől, ugyanis  magyar nyelven folynak majd.

Első alkalommal, október 6-án Murai Gábor, a kommunikáció tanszék tanára tart előadást Samuel Beckett műveiről, majd több, a témához kapcsolódó  kisebb filmet vetítenek le. Az előadások este 18 órakor kezdődnek az Agora Szalonban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!