Augusztusi látogatói rekord a termálfürdőben

Az idei szezon változó volt a termálfürdőben, a gyengébb júliust követően erős augusztust zártak.

Bajdó Bettina

- A termálfürdőben gyenge júliusi hónap után hat százalékos elmaradást mutatott a fürdő forgalma a tavalyi évhez képest - mondta Kántás Zoltán. - Augusztusban viszont megdőlt a fürdő látogatottsági rekordja. Ebben az időszakban 6896 vendéget regisztráltunk a fürdő területén. Szeptember 4-ig  több mint nyolc százalékkal több volt a fürdő forgalma. A délutáni forgalmunkat is megdupláztuk, s több mint tíz százalékkal nőtt a családi belépők eladása is. Ugyanakkor augusztus 29-e szeptember 4-e  között a fedett uszoda karbantartás és teljes vízcsere miatt zárva volt, így csak a termálfürdő volt nyitva.

Módosul a szombathelyi uszoda használata, tudtuk meg Kántás Zoltántól, a Vasivíz Zrt. fürdőmérnökétől. Kora délutánonként edzenek a vízilabdázók. 

Kántás Zoltán hozzátette: délután egy és három óra között a vízilabda egyesület utánpótlás nevelésének edzése miatt változik a használat, ám próbálták úgy alakítani a délutánokat, hogy mindenkinek megfeleljen. 
 
- Délutánonként berendezett pályán tartják majd az edzéseket az uszodában - folytatta fürdőmérnök -, a medence bizonyos részein azonban lehet majd keresztbe úszni. Mivel korlátozottabbak lesznek a lehetőségek, próbáltuk ezt kompenzálni. Eddig dél és két óra között lehetett kétórás úszójegyet vásárolni, ezentúl dél és három óra között lehet ezt a jegyet két órára felhasználni. A megállapodás érdekében a 2011/2012-es tanévben  használhatják a vízilabdázók a pályát, október 3-ától hétköznap délutánonként edzések lesznek.

A fürdőmérnök hangsúlyozta: sokszor nem könnyű egyeztetni a programokat, de mindent megtesznek annak érdekében, hogy ne legyen ütközés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!