Fokozottan ellenőrzik a kerékpárosokat Vas megyében

A rendőröknek a hétvégén több alkalommal is ittasan közlekedő kerékpárosokkal szemben kellet intézkedniük Vas megyében.

Nagy Ildikó

Az ittas biciklisek jelentős bírságra számíthatnak. Csak vasárnap három ilyen esetben kellett eljárniuk. Sárvár, Ikervár és Körmend belterületén vontak ellenőrzés alá három helyi lakost, akikről az igazoltatáskor kiderült, hogy ittas állapotban kerekeztek. A helyszínen alkalmazott alkoholszonda ugyanis mindhárom férfi esetén pozitív értéket mutatott, ezért velük szemben közigazgatási eljárást kezdeményeztek a rendőrök.

A rendőrségi statisztikai adatok azt mutatják, hogy augusztusban a balesetet okozó kerékpárosok közül nyolc főből négy, míg a szeptember első két hetében bekövetkezett közlekedési balesetek során kilenc főből négy volt ittas. A rendőrség közleményben figyelmeztet arra, hogy a felelősség az ittas biciklisek esetében is óriási.

A rendőrség fokozottan ellenőrzi a kerékpárosokat. Az, aki iszik és ennek ellenére kerékpárra ül, tettenérés esetén 30 ezer forinttól 60 ezer forintig terjedő közigazgatási bírság kiszabását kockáztatja.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!