Jubileumi ünnep a Rákóczi-szobornál Daraboshegyen

A Rákóczi-szabadságharc lezárásának 300. évfordulója alkalmából tartanak ünnepet szeptember 17-én 14.30-tól Daraboshegyen.

Merklin Tímea

A szombati daraboshegyi ünnep Nyugat-Dunántúlon egyediségével tűnik ki az események sorából. Daraboshegy Magyarország egyik legkisebb községe, alig száz lakosa van. A Nemes Darabos-család birtoka volt itt az Árpád-kortól kezdve. A kicsi falu nagy ünnepre készül.

A Rákóczi-szabadságharc lezárásának 300. évfordulója alkalmából először is tábori szentmisét tartanak az Elisabeth Ledersberger-Lehoczky szobrászművész által alkotott márvány emlékműnél. Köszöntőt mond Pass Imre polgármester, majd koszorúzás következik. A programban megemlékeznek: dr. Halzl József, a Rákóczi Szövetség elnöke, Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség főtitkára, V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára, Bebes István országgyűlési képviselő, Körmend polgármestere.

Az agapé utáni kulturális műsorban közreműködnek a Körmendi Kastély Színház Társulat művészei és a Batthyány Lovasbandérium.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!