Látványsportok adókedvezménye: 500 milliós igénylés Szombathelyről

A szombathelyi sportegyesületek összesen mintegy ötszázmillió forintos támogatási összeget céloztak meg a látványsportágaknak nyújtható új társasági-adókedvezmény adta lehetőséget kihasználva. Erről Bánki Erik, az országgyűlés turisztikai- és sportbizottságának elnöke beszélt pénteken a megyeszékhelyen.

Vas Népe

Bánki Erik, az országgyűlés turisztikai- és sportbizottságának elnöke pénteken a megyeszékhelyen tett látogatást, több fórumot és sajtótájékoztatót is tartott.

Európában a sport tekintetében az utolsó helyen állunk, jelentette ki a bizottsági elnök. A magyarok mindössze  kilenc százaléka sportol hetente kétszer, miközben az európai átlag 35 százalék, idézett egy felmérést a szakember.

Szombathely híres neves sportolóiról, de a jövője is biztató ezen a területen, tette hozzá. Elmondta: a Csónakázótó környékén lévő hatvanhektáros egybefüggő zöldterület nagyívű beruházások után kiválóan alkalmas lesz rekreációs sportcélokra.

Lazáry Viktor alpolgármester hozzátette: a város egyik nagy álma, hogy megvalósuljon ez a terv.

Megtudtuk: a szombathelyi egyesületek összesen mintegy ötszázmillió forintos támogatási összeget céloztak meg
látványsportágaknak nyújtható társasági-adókedvezmény adta lehetőséget kihasználva.

Az öt látvány-csapatsport (labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, vízilabda jégkorong) valamelyikét támogató vállalkozások ugyanis egy júniusi törvénymódosításnak köszönhetően társasági-adókedvezményt kaphatnak.

Egyaránt támogathatók ily módon az amatőr és a hivatásos sportszervezetek vagy azokat támogató közhasznú alapítványok, valamint egyes sportköztestületek (így a Magyar Olimpiai Bizottság) és a látvány-csapatsportágak sportszövetségei. A támogatás felhasználható a többi között utánpótlás-nevelésre, a csapatok működési jellegű ráfordításaira, infrastruktúra-fejlesztésre.
 
Az adókedvezmény a látvány-csapatsport támogatását biztosító támogatási igazolás alapján vehető igénybe. Ennek beadási határideje szeptember 15-e volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!