Népszámlálás 2011: kétféle kérdőívet kell kitölteni

Sajtótájékoztatón ismertette a népszámlálással kapcsolatos legfontosabb információkat az összeírás Vas megyei felelőse.

Ambrózai Zsuzsanna

Korábban már részletesen beszámoltunk a legfontosabb tudnivalókról, így most olyan sarkalatos pontokra hívjuk fel a figyelmet, amelyek nem feltétlenül lehetnek egyértelműek.

Kétféle kérdőivet kell kitölteni: a személyekre, illetve a lakásra vonatkozót. Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy arra a lakásra nézve kell az adatokat rögzíteni, amelyben életvitelszerűen élünk, vagyis nem baj, ha albérlet, kollégium miegymás.

A másik ezzel kacsolatos fontos tény, hogy ugyan egy hónapon keresztül zajlik az összeírás, de az október elsejei állapotokat kell figyelembe venni. Így ez akár a születésre, illetve a halálozásra is vonatkozik - ismertette Pástiné Illa Judit, a népszámlálás megyei felelőse.

Hangsúlyozni kell, hogy első alakommal lehet interneten is rögzíteni az adatokat. A lakások kapnak egy kódszámot, azzal lehet regisztrálni. Fontos megjegyezni, ha az internetes kitöltést választják az önkitöltés, és az interjú helyett, akkor a lakásban élő összes személynek is ezen a módon kell rögzíteni az adatait - tette hozzá Novák Zoltán, a népszámlálás megyei helyettes felelőse.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!