Nyílt levél lignit-ügyben

Nyílt levelet intézett Vas megyei képviselőtársaihoz dr. Ipkovich György országgyűlési képviselő.

Burkon László

A Parlament jelenleg tárgyalja a Nemzeti Energiastratégiáról szóló előterjesztést, amely szorgalmazza a szénvagyon - különösen a lignit - nagyobb arányú kitermelését.

Az előterjesztéshez dr. Ipkovich György módosító indítványt adott be az új nyíltszíni lignitbányászat megakadályozására.

"Képviselőtársaim jól ismerik azt a veszélyt, amit a nyíltszíni lignitfejtés Torony és Szombathely térségére jelent. Kérem ezért, hogy szeptember 26-án szavazatukkal támogassák módosító indítványomat," írja nyílt levelében dr. Ipkovich György.

"A megyénkben élők sorsa iránt felelősséget érző országgyűlési képviselőként nem is lehet kérdéses, hogy támogatom a Nemzeti Energiastratégiáról szóló határozati javaslathoz benyújtott módosító indítványát, vagyis a hétfői szavazás során a Vas megyeiek érdekében igennel fogok szavazni," reagált a fentiekre Bana Tibor országgyűlési képviselő, a Jobbik Vas megyei elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!