Tispol-akció: 3 nap alatt 345 ellenőrzés Vas megyében

Sikeresen zárult a TISPOL akció. Elsőleges célja volt, hogy felhívja a közlekedők figyelmét a biztonsági rendszerek használatára.

Ölbei Lívia

Kifejezetten a passzív biztonsági eszközök - főleg a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszer  - előírásszerű használatának ellenőrzését célozta az a rendőrségi akció, amelyet szeptember 13-tól 15-éig, naponta 8 órán át hajtott végre a megyében a Vas megyei Rendőr-főkapitányság közterületi állománya.

Az ellenőrzés a járművezetőkre és az utasokra egyaránt kiterjedt, a rendőrök összesen 345 főt ellenőriztek, 43 személlyel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, 29 fővel szemben szabálysértési eljárást indítottak. Biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 54 személlyel szemben közigazgatási eljárás indult, a gyermekbiztonsági rendszer használatának figyelmen kívül hagyása miatt egy esetben helyszíni bírságot szabtak ki; egyedi azonosítójel meghamisítása okán egy esetben büntetőeljárást kezdeményeztek. Az akció a nemzetközi  TISPOL-European Operation Seatbelt közlekedés-biztonsági ellenőrzés keretében zajlott le.

Címkék#tispol

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!