Áramütés Dabroncon: a 44 éves vasi sérült még nem tért magához

Még nem tért magához a múlt heti, dabronci áramütéses munkabaleset 44 éves szombathelyi sérültje. 21 éves társát Ajkáról a győri kórházba szállították, megműtötték.

Nagy Ildikó

Mint arról beszámoltunk, a két halálos áldozatot követelő dabronci, áramütéses munkabaleset során két szombathelyi férfi is megsérült. A 44 éves munkást a helyszínen újraélesztették a mentők, majd mentőhelikopter vitte a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórházba. A legsúlyosabban sérült férfit hétfőig mélyaltatásban tartották.

Mint azt kedden dr. Szabados Györgytől, a veszprémi kórház központi aneszteziológiai és intenzívterápiás osztályának vezető főorvosától megtudtuk, a mélyaltatás befejezésével egy napon a lélegeztetőgépről is levették a férfit, aki kedd délutánig nem tért magához. A főorvos szerint ez egyúttal azt is jelent(het)i, hogy a sérültnek agykárosodása van. Hogy milyen mértékű, arra szerdán, az elvégzett MR-vizsgálat eredményeinek ismeretében tudnak válaszolni az orvosok.

A másik szombathelyi sérültet, a 21 éves szombathelyi fiatalembert a baleset után az ajkai Magyar Imre Kórházba szállították, onnan pedig a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba került. Sikerült beszélnünk dr. Jakabos Péterrel, az intézmény égésplasztikai sebészeti osztályának vezető főorvosával.

Elmondta, hogy a fiatalember a bőr teljes vastagságát érintő égési sérüléseket szenvedett, amely bőrelhaláshoz vezetett. A fiatalember már túl van egy plasztikai műtéten, de újabb beavatkozás vár rá. Állapota kielégítő, de még jó ideig a győri kórházban kell maradnia, tudtuk meg az osztályvezető főorvostól.

Dr. Jakabos Péter egyúttal azt is elmondta, hogy a náluk fekvő három dabronci sérült mindegyike kihallgatható állapotban van. Szükség is lesz a közreműködésükre, hogy kiderüljön, mi történt az épülő üzemcsarnoknál múlt szerdán. Az ügy részleteit  a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon kívül a Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szerve is vizsgálja.

Mint azt Troják László megbízott vezetőtől megtudtuk, egyelőre csak az biztos, hogy egy zalai cég munkásain kívül mások is dolgoztak a csarnoknál. Hogy őket ki foglalkoztatta, azt egyelőre nem tudják, márpedig ettől (is) függ a felelősségrevonás. Troják László hozzátette:  szeretnék meghallgatni a sérülteket, hogy megtudják, mi történt pontosan.

A HATÓSÁGOK KERESIK A FELELŐST

Elképzelni is borzasztó, mit érezhetnek most a sérültek hozzátartozói. Ezernyi kérdés kavaroghat a fejükben. Először is az, hogy mi lesz most? Mire számíthatnak? Van-e remény a felépülésre? De egészen biztosan arra is kíváncsiak lennének, hogy mi történt pontosan múlt szerdán a dabronci csarnoknál. És legfőképpen: ki a felelős? A hatóságok dolga lesz ez kideríteni, és remélhetőleg mihamarabb meg is teszik. Mi pedig  reménykedjünk,  hogy a sérültek is felépülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!