Hatvan őshonos szilvafát ültettek a nagylengyeli szociális központban (képgalériával)

Tavaly decemberben avatták fel a nagylengyeli szociális központot, ahol szombathelyi cégnek dolgoznak megváltozott munkaképességűek. Pénteken 60 őshonos szilvafát ültettek.

Némethy Mária

Tavaly decemberben avatta fel a nagylengyeli Szent Család Szociális Központot Kövér László, az országgyűlés elnöke, amelyet dr. Veres András szombathelyi megyés püspök szentelt fel. Az üresen álló plébániaépület felújításával létrehozott intézményt a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász működteti, általa 30 megváltozott munkaképességű embernek és  három szakembernek biztosítva munkalehetőséget.

Négy órában, nappali ellátás keretében dolgoznak itt egy szombathelyi cégnek szenvedélybetegségből kigyógyultak, pszichiátriai problémákkal küzdők, illetve a megváltozott munkaképességű emberek. A nap másik részében rózsafüzéreket készítenek Rómából hozott alapanyagokból, sütnek ostyát is. 

A nagylengyeli szociális központot a Kríziskamra 2010 elnevezésű jótékonysági projektsorozat keretében hozták létre. Ezzel is hasznosult egy üresen álló plébánia.

Pénteken viszont egy új foglalkoztatási mód alapjait rakták ott le: az aszalásét. Hatalmas kert veszi körül a foglalkoztatót, amelyben neves személyek, akik részt vettek szociális központ létrehozásában, elültettek 60 őshonos szilvafát. Elültetője névjegykártyája rákerült a fára.

Két év múlva az első termést takarítják be, de az aszalást 6 falu gyümölcsadományából már jövőre elkezdik.    
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!