Iskolai pofonos ügy pró és kontra

A gyermekbántalmazás nincs jelen mindennapjainkban, reagált a szombathelyi Neumann iskolában kirobbant botrányra Csapó Erzsébet igazgatónő. A kisfiú édesanyja állítja, a pofon elcsattant, ráadásul az osztály előtt.

Vas Népe

Múlt héten számoltunk be róla, hogy garázdaság gyanúja miatt rendőrségi nyomozás folyik a Neumann iskolában. Az eljárás során a hatóság arra keresi a választ, hogy az igazgatónő valóban adott-e pofont az egyik elsős kisdiáknak. A gyereket azóta kivették az intézményből és visszairatták óvodába.
 
"Sérelmezem, hogy a rendőrségi szóvivő közlésével ellentétben megjelent az iskolám neve, a státuszom, a személyem ezután már kétségesnek sem mondható. Ítéletet alkottak úgy, hogy én, mint érintett fél, a hatóságtól mind a mai napig még értesítést sem kaptam az ellenem felhozott vádakról. Rosszhiszemű vádak, rágalmak sokaságát zúdították rám az online oldal levelező rovatában. A sérelem nemcsak engem súlyt, hanem jól működő, megbecsült intézményünk hírnevét is megtépázzák a valótlan állítások. Mindig voltak olyanok, akik vélt vagy valós sérelmeikért megtorlásért kiáltanak, bosszúra szomjaznak. Higgyék el, az iskolánkban a gyerekeket szeretet övezi, jóra neveljük őket, tiszteljük a szülőket, együttműködünk a problémák megoldásában, szorgalmas, lelkiismeretes pedagógusok tanítanak mindennap. Türelmük határtalan, és a gyermekbántalmazás nincs jelen mindennapjainkban. Azon vagyunk, hogy a lelki és a testi erőszak semmilyen formája ne találhasson táptalajt közösségünkben", reagált lapunknak Csapó Erzsébet, a Neumann János Általános Iskola igazgatónője.
 
Megtaláltuk az ügy másik szereplőjét is. Anita, az intézményből azóta kivett kisfiú, Kristóf édesanyja így emlékszik a szeptember elején történtekre:
 
- Sajnos az az igazság, hogy volt pofon. Kristóf otthon két napig el sem merte mondani, hogy mi történt az iskolában, félt, hogy megszidom, amiért rosszalkodott. Engem az egyik szülőtárs hívott fel, neki a gyereke elmesélte a látottakat. Nehéz is lett volna nem észrevenni, hiszen a kisbüfé előtt a lépcsőnél az egész osztály és a napközis nevelő szeme láttára ütötte pofon, fültövön fiamat az igazgatónő. Személyesen is bent jártam az iskolában, négyszemközt elismerte, hogy megütötte Kristófot.
 
- Iskolaérett a kisfiú? Mert hallani arról, hogy voltak vele magatartási problémák?
 
- Igen, iskolaérett. Az óvodában tavaly megcsináltatták vele a tesztet, nem volt gond. Szellemileg teljesen ép. Leányvárról költöztünk Szombathelyre, az iskola-, és lakhelyváltás egyszerre nagyon megviselte. Igen, tényleg nehezen kezelhető kisfiú, de azon vagyunk, hogy ezen változtassunk. Járok vele nevelési tanácsadóba, az óvodában is azt mondták, hogy javulóban van a helyzet. Hogy jövőre mi lesz még nem tudom, úgy néz ki újra költözünk, Sopronba. Az eset rendkívüli módon megviselte, már az iskola szó hallatán is szorong.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!