Két jelölt indul a vasárnapi tanakajdi időközi polgármester választáson

Időközi polgármester-választást tartanak vasárnap Tanakajdon, mert Kondor Gábor köztartozása miatt szeptemberben lemondott.

Vas Népe

A 754 lakosú községben azért kell időközi választást tartani, mert az előző polgármester, Kondor Gábor (független) szeptemberben lemondott posztjáról. Ezt a lakossághoz eljuttatott közleményben azzal indokolta, hogy mezőgazdasági vállalkozóként az állammal szemben köztartozása van, s ez az általa betöltött polgármesteri tisztséggel összeférhetetlen - idézte fel Gáspár Tivadar körjegyző.

Elmondta, hogy a vasárnapi polgármester-választásra ketten jelöltették magukat: Görcz Gyula Csaba a Fidesz jelöltje, Kiss Zsanett pedig független. Görcz Gyula 2002 és 2006 között már volt Tanakajd község főállású polgármestere, most azonban megválasztása esetén társadalmi megbízatásban kívánja ellátni a tisztséget. Kiss Zsanett jelenleg is a képviselő-testület tagja, emellett a község főállású művelődésszervezője. Ő főállásban látná el a posztot, közalkalmazotti állása ugyanis összeférhetetlen a polgármesterséggel, így megválasztása esetén arról le kellene mondania.
   
Tanakajdon eddig időközi választást még nem tartottak, 2010 őszén az önkormányzati választáson a részvételi arány 65,7 százalékos volt. A községben 600 választásra jogosult járulhat vasárnap a szavazóurnához.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!