Rekord mennyiségű élelmiszersegély érkezett a karitászhoz

12 kamionnal 185 tonna élelmiszersegély érkezett a Szombathelyi Egyházmegyébe. Ennyi még sohasem. A karitász munkatársai most osztják szét a rászorulóknak.

Némethy Mária

Az Európai Unió által finanszírozott EU-élelmiszersegély Programot a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) szervezi. Az országos program keretében az EU-s forrásból előállított élelmiszereket az MVH a vele - nyertes pályázat alapján - szerződött segélyszervezetek közreműködésével juttatja el a magyarországi rászorulók részére.

A mi területünkön évek óta a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász a nyertes pályázó. Az elmúlt héten és a hét elején nekik,  Szombathelyre hozták kamionok a segélyt.
 
- 14 kamionnyi érkezett a Szombathelyi Egyházmegyébe, ennyi eddig még sohasem - mondta el Tuczainé Régvári Marietta, az egyházmegyei karitász igazgatója.

- A munkák zömét a helyi karitászcsoportok végzik, mert ők gyűjtik össze a rászorulókat, s ők azok, akik helybe szállítják a segélyt - magyarázta Rácz Attila, a karitász programfelelőse.

Az összesen 185 tonnányi  élelmiszert  9 ezer 612 család,  24 ezer 607 fő kapja meg ezekben a napokban. A helyi karitászosok két csoportba sorolható családokat, egyéneket választhattak ki segélyezésre: a létminimum közelében élők és kisnyugdíjasok kapják.

- Sajnos egyre több a szegény ember, ezért nagyon örültünk, hogy több  élelmiszer érkezett - hallottam Tuczainé Régvári Mariettától.

Nagyon szigorú  a segély  ellenőrzése. Most a helyszínre is elmentek az MVH  ellenőrei. Jártak Bérbaltaváron és Egyházashollóson is, megnézték kikhez jut el az Európai Unió szállítmánya.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!