Utónépszámlálást tartanak három vasi településen

Az űrlap jóval rövidebb lesz, mint az igazi népszámláláson, a kérdezőbiztosok sem lehetnek ugyanazok a személyek, akik októberben. Szombathely, Bük és Nagymizdó néhány utcája érintett.

Peltzer Géza

Magyarországon 2011 októberében népszámlálást tartottak. Az összeíráshoz kapcsolódó uniós szabályozás alapján hazánknak is be kell számolnia a népszámlálás megfelelő minőségi színvonalon történt végrehajtásáról és az eredményekről.
 
A jogszabályi kötelezettségnek eleget téve a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2011. december 1 és 15-e között az ország 134 településén kijelölt közel 22 ezer címen utóvizsgálatot végez. A felmérés célja a kitöltött népszámlálási kérdőívek tartalmi pontosságának megállapítása. A kiválasztott lakcímeken élőknek ezúttal is egy lakás- és egy személyi adatlapra kell válaszolniuk, ezek azonban jóval rövidebbek lesznek: mindössze öt, illetve kilenc kérdést tartalmaznak. Ezúttal kizárólag számlálóbiztosnak lehet megválaszolni a kérdéseket, aki nem lehet ugyanaz a személy, aki a népszámlálás során az adott körzetben dolgozott.
 
Vas megyében három települést érint az utóvizsgálat. Bükön a Bercsényi, a Nagy Pál, a Petőfi, a Szabadság és a Zrínyi utca, Nagymizdón a Fő utca, Szombathelyen pedig a Béke tér, az Aranypatak, a Csikor Elemér, a Görgey Artúr, a Tolnay Sándor, a Tulipán, a Várkonyi István utca, a Dolgozók útja és a Szent Imre herceg útja kijelölt részein lakók számíthatnak a számlálóbiztos újbóli felkeresésére.

Az összeírók ezúttal a KSH hivatalos megbízólevéllel rendelkező megbízottai lesznek. A felvett adatokat a hivatal az adatvédelmi és statisztikai törvények figyelembe vételével bizalmasan kezeli, azokat más szervek részére nem szolgáltatja ki. A KSH Szombathelyi osztályának munkatársai arra kérik a reprezentatív felvételben érintett lakosokat, hogy pontos válaszadásukkal segítség az utóvizsgálat sikeres végrehajtását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!